Alman milletvekilleri üşüyor

Almanya’nın Der Spiegel dergisine göre, havaların soğumasıyla birlikte Alman parlamentosundaki milletvekilleri işyerlerinde ısınmak için mücadele ediyor

Federal Meclis kriz sırasında enerji tüketimini azaltırken, bazı milletvekilleri bu tür koşulların sağlık açısından risk oluşturduğundan şikayet ediyor. Dergi, “Mecliste buzul çağı” başlıklı yazısında, bazı bakan ve milletvekillerinin ceketlerinin altına balıkçı yaka kazaklar, bürolarda ise şal veya eşarp giydiklerini belirtti.  

Gazete, Yeşiller Partisi milletvekili Renate Kuenast durumdan şikayet ederek şu ifadeleri kullandı: "Ofiste bir ceketle oturdum ve sürekli ortalıkta koşuşturuyorum. Yine de, kısa bir süre sonra burnum çoktan soğumuştu.”  

Alman parlamentosundaki sıcaklıkların iki haftadan önce düştüğü söyleniyor. Kuenat'ın ofisindeki termostat 18,2 derece gösteriyor. Eski tarım bakanı, bazı meslektaşlarının işyerlerinde durumun daha da kötü olduğunu ve potansiyel olarak sağlıklarını riske attığını sözlerine ekledi.  

Şansölye Yardımcısı ve Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanı Robert Habeck tarafından önerilen ve ağustos ayında parlamentodan geçen enerji tasarrufu yasasına göre, Federal Meclis dahil konut dışı hükümet binalarında sıcaklıklar 19 derecede tutulmalıdır. Koridorlar ise hiç ısıtılmıyor.

Sonraki Haber