Almanlar yeni yıldan umutlu değil

Alman kamu televizyon kurumu ARD’nin yaptığı araştırma Almanlar'ın 2024 yılına daha kötümser baktığını ortaya koydu

Alman kamu televizyon kurumu ARD’nin Deutschland Trend (Almanya Trendi) adlı anketine göre Almanların önemli bir bölümü yeni yıla karamsar giriyor. Halk, ekonomik refah konusunda bir yıl öncesine göre kötümser.

Trendi anketine katılanların yüzde 41’i önümüzdeki yıl ekonomik durumun kötüleşmesini beklediğini söylerken, yüzde 9’u ise iyileşme beklediğini belirtti. Katılımcıların yüzde 46’sı yeni yılda ekonomide yıl boyunca önemli bir değişiklik beklemiyor. Özellikle düşük gelirli hanelerdeki insanlar ekonomik durumlarının istikrara kavuşmak yerine kötüleşmesini bekliyor. Ayrıca anket, doğu eyaletlerinde yaşayanların batıda yaşayanlara Almanlara kıyasla daha fazla endişeli olduğunu da gösterdi. Endişe duyanların oranı batıda yüzde 39 iken doğuda yüzde 47 olarak tespit edildi.

Almanya’da yeni yıla girerken insanları endişelendiren sadece ekonomik gelişmeler değil. Tatil günlerindeki yalnızlık korkusu da Almanları endişelendiriyor. Ankete katılan 10 Almandan biri Noel’de ya da yılbaşında yalnız kalmaktan korkuyor.

Sonraki Haber