Almanya PISA’da sınıfta kaldı

PISA testi, OECD ve Uluslararası Eğitim Karşılaştırmaları Merkezi tarafından 2022 yılının ilkbahar aylarında 690 bin öğrenci üzerinde uygulandı. Sonuçlar Almanya için pek iç açıcı değil

Uluslararası düzeyde okul performansını karşılaştıran en büyük çalışma olan PISA araştırması, Alman eğitim sistemindeki kötü durumu gözler önüne serdi. 15 yaşındaki öğrencilerin okuma, matematik ve fen alanlarındaki becerilerini ölçen araştırmaya göre, öğrencilerin yaklaşık yüzde 30'u matematikte, yüzde 26'sı okumada ve yüzde 23'ü fen bilimlerinde çok düşük başarı gösterdi.
Matematik ve okuma alanında alınan kötü sonuç, şimdiye kadar ölçülen en düşük değer oldu. Bu alanda öğrenciler sadece OECD ülkelerinin ortalama seviyesine ulaşabildi. Araştırma, göçmen kökenli veya dar gelirli ailelerden gelen çocukların diğerlerine göre kötü performans sergilediğini ortaya koydu.

690 BİN ÖĞRENCİ TESTE KATILDI

PISA testi, OECD ve Uluslararası Eğitim Karşılaştırmaları Merkezi tarafından 2022 yılının ilkbahar aylarında uygulandı. Test yaklaşık iki saat sürdü ve çoktan seçmeli sorulardan oluştu. PISA testi, genel anlamda, 15 yaşındaki gençlerin okuma, matematik ve fen bilimlerindeki yeteneklerini ölçen, dünya çapında önemli bir okul karşılaştırma testi. Dünya çapında yaklaşık 690 bin öğrenci, Almanya çapında ise 260 farklı okuldan yaklaşık 6 bin 100 öğrenci 2022 yılında PISA testine katıldı.

Sonraki Haber