Almanya’da 9 avroluk bilet karmaşası

Alman hükümeti ekonomik sıkıntılar karşısında vatandaşın ezilmemesi için şehirlerarası toplu taşımada ‘9 avroluk bilet’ uygulamasını yürürlüğe koymuştu.

Ancak yürürlüğe giren bu uygulamaya altyapı hazır olmadığı için çok sayıda sorunu ortaya çıkardı. Almanya’da açıklanan verilere göre, haziran ayında, yürürlüğe giren 9 avroluk bilet kampanyasından 31 milyon kişinin yararlandığı belirtildi. Demiryolu ve Ulaştırma Sendikası (EVG) Başkan Yardımcısı Martin Burkert, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, “Bu yaz yaşananlar gibi koşulları hiç yaşamadım. Kapılar açıldığında insanların kelimenin tam anlamıyla Rostock'tan Hamburg'a giden bir trenden düştüklerini gördüm" ifadelerini kullandı.

‘9 AVROLUK BİLET HASTA EDİYOR’

 Haziran ayının başından bu yana yerel ulaşımdaki yolcu yoğunluğu ciddi aşınma ve yıpranmaya neden olduğunu söyleyen Burkert , "9 avroluk biletin yoğun kullanımından kaynaklanan zararı çok erken görüyoruz. Asansörler bozuk, trenlerdeki tuvaletler artık çalışmıyor, her şey çok fazla zorlanıyor" dedi. Birçok meslektaşın kırılma noktasına geldiğine değinen Burkert, "Hastalık izni arttı. Fark ediyoruz ki 9 avroluk bilet sizi hasta ediyor" dedi.

YILLIK 365 AVROLUK BİLET ÖNERİSİ

CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, 9 avroluk bilet sonrasında ne olacağıyla ilgili bir devam bilet modeli de önerdi. Söder, ‘’Benim önerim, Almanya genelindeki tüm yerel toplu taşıma araçları için yıllık 365 avroluk bir bilet ya da ‘69 avroluk aylık bilet’ olacaktır’’ dedi.

Sonraki Haber