Almanya'da enfeksiyon oranı 1.1'e yükseldi

Almanya’nın önde gelen haber sitelerinden Welt.de’de Almanya ait son veriler yayınlandı.

Robert Koch Enstitüsü'ne (RKI) göre, Almanya'daki yeni korona virüsünün enfeksiyon oranı yeni kritik işaret olan 1'in üzerine çıktı. RKI Cumartesi akşamı yayınlanan bir durum raporunda yazdığına göre bu değer, enfekte olmuş bir kişi tarafından ortalama kaç kişiye daha virüs bulaştığını gösterir. RKI, salgının azalması için oranın 1'in altında olması gerektiğini tekrar tekrar vurgulamıştır.

Bununla birlikte, Enstitü raporlarında belirttiğine göre; genel olarak düşük rakamlarla güçlenecek olan istatistiksel dalgalanmaların, son birkaç hafta içinde düşen yeni enfeksiyonların eğiliminin devam edip etmediği veya vaka sayısının tekrar artmış olup olmadığı henüz değerlendirilemedi. RKI, "Tahmini R-değerindeki artış, gelişmelerin önümüzdeki birkaç gün içinde çok dikkatli bir şekilde izlenmesini gerekli kılıyor" diye belirtti.

Çarşamba günü, RKI bulaş değerini 0.65 olarak vermişti. O zamandan beri, çoğalma sayısı sürekli olarak 0.71 ve 0.83'ün üzerine çıktı.

Almanya'da yeni kaydedilen koronavirüs vakalarının sayısı art arda birkaç gün içinde binden fazla arttı, şimdi tekrar bu değerin altına düştüğü belirtilse de, pazar sabahı RKI verilerine göre, bir gün içinde 667 yeni enfekte insan eklendi. Şu anda Almanya'da 169 bin 218 Kovid-19 enfektesi bildirilmiştir. Resmi tatil ile hafta sonları veya uzun hafta sonları RKI'ye rapor vermede gecikme oluyor, böylece enfekte olmuş insan sayısı her zaman haftanın ikinci yarısında artış gösterebiliyor.

ÜÇ İLÇE ENDİŞE VERİCİDİR

RKI'ye göre son zamanlarda 100 bin kişi başına 75.4 vaka bildiren Greuring in Thuringia. Kuzey Ren-Vestfalya'daki Coesfeld bölgesi, bir haftada bildirilen 85 yeni enfeksiyon oranıyla gittikçe daha da kötü etkileniyor. Virüsün Coesfeld'deki bir et fabrikasından yayıldığı daha önce bildirilmişti. Schleswig-Holstein'daki Steinburg bölgesi de cuma günü sınırı geçtiğini bildirdi. Orada değer 62.4'e yükseldi. Buradaki hastalıkların bir kesimhaneyle ilgili olduğu bildirilmektedir.

SON DURUM

Almanya'da önceki gece yarısı itibariyle yayınlanan bilgilere göre 173 bin vaka, 7 bin 661 ölüm var. Yaklaşık 144 bin 400 kişinin de iyileştiği bildirildi.

Federal eyaletlerin istatistiklerine göre; Bavyera eyaleti 44 bin 265'ten fazla vaka ve en az 2 bin 153 ölüm ile çok sayıda kayıtlı enfeksiyonla eyaletler arasında başı çekerken onu, 34 bin 900'den fazla vaka ve en az 1.425 ölümle Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti ve 33 bin 200'den fazla doğrulanmış vaka ve en az 1.542 ölümle Baden-Württemberg eyaleti izlemektedir. Yeni günlük durumların bildirilmesiyle oranlar eyaletten eyalete değişebilir.

Sonraki Haber