Almanya’da ırkçı saldırı önlendi

Almanya’nın Essen kentinde geçen hafta iki okula yönelik saldırı uyarısının ardından Federal Savcılık soruşturma başlattı.

Soruşturmanın hedefinde 16 yaşındaki Don Bosco Lisesi öğrencisi oldu. Soruşturma kapsamında 18 yaşındaki bir kişi daha gözaltına alındı. Özel harekât polisleri 18 yaşındaki şüphelinin adresine operasyon düzenledi. Yapılan aramada çok sayıda süs silahı bulundu. İfadesi alınan şüpheli serbest bırakıldı. Okulunda bir saldırı planı yapan 16 yaşındaki öğrencinin 18 yaşındaki kişi ile yazışmaları deşifre edildi. Yazışmalarında ırkçı bir saldırı planı yapıldığı tespit edildi.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, olası bir saldırının önlendiğini açıkladı. Reul, Don Bosco Lisesi öğrencisinin evinde çok sayıda silah ve mühimmatın yanı sıra ırkçı ideolojisini ve katliam notlarını ele veren notlar bulunduğunu söyledi. Saldırı hazırlığındaki gencin psikolojik sorunları olduğu ve intiharı düşündüğüne yönelik bulgular edinildiğini de belirten İçişleri Bakanı Reul, “bulunan kayıtlar genç bir adamın yardım çağrısı olarak da algılanabilir” diye konuştu.

Sonraki Haber