‘Almanya’da koruyucu aile konusunda her türlü desteğe hazırız’

Berlin’de 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında etkinlik yapıldı. Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, koruyucu aile olmaları için Türk ailelerine çağrıda buldu. Berlin Eyalet Eğitim, Gençlik ve Aile Senatörü Astrid Sabine Busse, koruyucu aile sayısının yetersiz olduğunu söyledi  

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla Berlin’de bir etkinlik düzenlendi. “Almanya Türk Toplumu ve Koruyucu Ailelik” konulu etkinliğe Berlin Eyaleti Eğitim, Gençlik ve Aile Senatörü Astrid Sabine Busse’nin yanı sıra Düsseldorf Başkonsolosluğu Aile Ataşesi Raci Mazı da katıldı.

ŞEN: KÜLTÜREL HASSASİYETLER GÖZETİLMELİ

Etkinliğin açılış konuşmasını Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen yaptı. Koruyucu Aile Sisteminin yaygınlaşmasının çocukların sağlıklı gelişimindeki önemine işaret eden Şen, Düsseldorf’taki Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliği’nin yanı sıra Köln, Münih, Hamburg ve Stuttgart’ta da Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliklerinin açılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Koruyucu aile konusunda Türk ailelerine çağrıda bulunan Şen, “Sebebi ne olursa olsun ailelerinden alınmak durumunda kalan çocukların öz kimliklerine uygun ailelere verilmesi ve kültürel hassasiyetleri gözetilecek şekilde yetiştirilmesi önem taşımaktadır. Bu noktada Alman makamlarına olduğu kadar Almanya'daki Türk ailelerine de daha fazla sorumluluk düşmektedir” ifadelerini kullandı. Şen ayrıca Alman kurumlarına 13 başkonsoloslukla birlikte her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da belirtti.

‘1300 KORUYUCU AİLE YETMİYOR’

Büyükelçi Şen’in ardından söz alan Berlin Eyalet Eğitim, Gençlik ve Aile Senatörü Astrid Sabine Busse, Berlin’de 2200 çocuğa 1300 koruyucu aile tarafından bakıldığını söyledi. Yine de bu rakamların yeterli olmadığının altını çizen Busse, bu konuda Türk kökenli ailelerin de koruyucu aile olmalarını teşvik etmek istediklerini söyledi. Bu kapsamda Çocuklar için Aile (Familiefür Kinder) Derneği ile işbirliği yaptıklarına işaret eden Busse, koruyucu aile olmanın “altın değerinde bir sorumluluk” olduğu değerlendirmesini yaptı. Konuşmasının sonunda Busse, ne kadar fazla koruyucu aile olunursa çocuklar için o kadar iyi olacağını kaydetti. Senatör Busse’nin konuşmasının ardından Düsseldorf Başkonsolosluğu Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşesi Raci Mazı ve Familienfür Kinder Derneği Yöneticisi Peter Heinssen bir sunum yaptı. Etkinlik, Piyanist Gülsin Onay’ın piyano resitali ile son buldu.

Sonraki Haber