Almanya’da yeni aşı kampanyası

Almanya’da Kovid-19 vaka sayılarındaki hızlı artış sürüyor. Vaka sayılarındaki artış üzerine ,“Ben kendimi koruyorum” sloganıyla aşı kampanyası başlatıldı

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’a göre, “Kampanya insanları pandeminin sadece istatistik değil, bireysel kaderin bir toplamı olduğunun farkına varmasını sağlıyor’’ açıklamalarında bulundu.

Almanya genelinde Kovid-19 salgını vaka sayısının büyük ölçüde artması üzerine hükümet harekete geçerek aşı kampanyası başlattı. Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, korona aşı kampanyasının başlangıcında federal basın toplantısında yaptığı açıklamada, Almanya'nın önümüzdeki aylara iyi hazırlandığını söyledi.

"Kendimi koruyorum" sloganı altında, ülke çapındaki kampanya, TV ve radyo spotları, reklam panoları, gazeteler ve sosyal medya aracılığıyla Almanya'daki 84 milyon insan adına ülkenin her yerinden farklı kökenlerden 84 kişi ile gösteriyor.

‘HERKESE YETECEK KADAR AŞI VAR’

Şu anda insanları aynı anda etkileyen birçok krizin oluğunu söyleyen Bakan Lauterbach, “Hükümet olarak bu krizi bitirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız” ifadeleri kullandı.

Bakan Lauterbach, aşıların çok etkili ve kaliteli olduğunu vurgulayarak, “Herkese yetecek kadar aşı var” dedi.





Sonraki Haber