Almanya'da yeni oran: Reprodüksiyon oranı 1 seviyesinin üzerine çıktı

Koronavirüse karşı en etkili müdahaleyi yaparak dikkatleri üzerine çeken Almanya'da yeni oran açıklaması geldi. Daha önce Başbakan Merkel'in, 'Oran 1'in üstüne çıkmamalı' diyerek uyardığı 'Koronavirüsün yeniden üretim hızı 1 seviyesine ulaştı.

Almanya’da Koronavirüsün yeniden üretim oranı 1 seviyesine çıktı… Almanya Başbakanı Angela Merkel’in daha önce 1 seviyesine çıkmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunduğu R0 olarak da bilinen reprodüksiyon oranı 1 seviyesinin üzerine çıktı.

İki hafta önce 0.7 seviyesinde olan oran geçen hafta 0.9 seviyesine çıkmıştı. R0 oranının 1’e çıkması demek ortalama olarak bir Koronavirüsü hastasının 1 kişiye hastalığı bulaştırdığı anlamına geliyor.

“1 SEVİYESİNİN ÜZERİ YÜK BİNDİRİR”

Merkel geçen hafta içerisinde, “Eğer reprodüksiyon oranı 1’in üzerine çıkarsa bu durum ülkenin sağlık sistemine çok yük bindirir” demişti.

Almanya’da Koronavirüsü salgınıyla mücadelede ön safta yer alan Robert Koch Enstitüsü, bugün güncel verileri açıkladı. Resmi verilere ülkede son 24 saat içerisinde 1.144 yeni vaka tespit edildi. Ülke genelinde Koronavirüsü sebebiyle yaşamını kaybedenlerin sayısı ise 163 arttı.

Almanya’da ölüm sayısı 5.913’e çıkarken toplam vaka sayısı da 156 bin 337’ye ulaştı.

Sonraki Haber