Almanya’dan evlat nöbetine destek

Diyarbakır annelerinin bir yılını dolduran ‘Aynı nöbetteyiz’ eylemine Almanya’dan da destek geldi. Berlin ve Dortmund kentlerinde dayanışma nöbetleri tutuldu.

Diyarbakır annelerinin evlat nöbetine başından beri Berlin’den katılan Maide anne bir basın açıklaması yaparak kızı nilüfere kavuşmak arzusunu tekrar dile getirdi. Maide anne Alman makamlarını terör örgütüne karşı göreve çağırdı ve kızının kurtarılması için harekete geçmelerini istedi.

ALMANYA TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI HAREKETE GEÇSİN

Perşembe günü Diyarbakır annelerine destek için Almanya’nın Dortmund şehir merkezinde evlat nöbeti tutuldu. Diyarbakır annelerinin evlat nöbetine Berlin’den katılan Maide anne de bir basın açıklaması yaptı. Maide anne Alman kurumlarının dikkatini terör örgütünün eylemlerine çekmeye ve kızını kurtarmak için desteklerini almaya yoğunlaştırıyor.

Dormund’taki Nöbeti Öncü Kadın Avrupa Temsilciliği örgütledi, Öncü Gençlik Almanya Başkanı Kaan Karagöz, TGB-Almanya Başkanı Can Çakır ve Alman-Türk Vatan derneğinden Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Yıldız ve Kevser Yıldız da nöbete destek verdiler.

Temsilcilerin katıldığı eylem, çevrede toplananlardan oldukça ilgi gördü. Türk vatandaşları etkinliğin fotoğrafını çekip alkışladılar. Eylemde Almanca ve Türkçe olarak “Aynı nöbetteyiz”, “HDP Kapatılsın” gibi dövizler taşındı.

Eylem alanında çok sayıda polis olması dikkat çekti. Eylem öncesi yer konusunda polisle kısa bir tartışma yaşandı. Eylem alanı olarak daha önce belirlenen yerden farklı olarak bir inşaatın önünün verilmesine katılımcılar tepki gösterdi. Polis ise korona önlemleri nedeniyle sadece bu alanda eyleme izin verildiğini belirtti.

Sonraki Haber