Alper Yılmaz: Sezon tamamlanmalı

Türk basketbolunun önemli kulüplerinden Anadolu Efes’in genel menajeri Alper Yılmaz, gazetemizin spor servisinin de katıldığı video konferansta gündeme dair soruları yanıtladı.

Ülkemizde de etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla askıya alınan Basketbol Süper Ligi ve EuroLeague’in geleceği hakkında bilgi veren Alper Yılmaz, sezonun tamamlanmasından yana olduklarını söyledi.

Konuşmasına, Kovid-19 salgınından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan Yılmaz, ardından sırayla gazetecilerin sorularına cevap verdi. Anadolu Efes’li basketbolcuların çalışmalarına evlerinde devam ettiğini aktaran Yılmaz, oyuncularla her gün görüştüklerini belirtti. Lacivert-beyazlı basketbolcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve moralli biçimde çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, “Hem başantrenör Ergin Ataman hem de oyuncular sezonu tamamlamak için sabırsızlanıyor” dedi.

MAYIS AYININ ÖNEMİ BÜYÜK

2019-2020 sezonunun oynanan bölümünde, EuroLeague ve Basketbol Süper Ligi’nde sıralamanın zirvesinde bulunan Anadolu Efes’in, şartlar uygun olduğu takdirde sezonu tamamlamak istediğini vurgulayan Yılmaz; Mayıs ayının ortasında ve sonunda EuroLeague’in kaderinin belli olacağı toplantılar yapılacağını kaydetti.

Salgın sona ererse, EuroLeague’in Temmuz ayının sonu itibarıyla tamamlanabileceğini aktaran deneyimli basketbol adamı, “Yaklaşık 30 günlük toplanma ve hazırlık süreci olacak. Bunu göz önüne aldığımızda mayıs sonu itibarıyla sezonla alakalı son kararın verilmesini bekliyoruz. Elbette gönlümüzden geçen, sezonu oynayarak bitirmek” dedi. Yılmaz, Türkiye Basketbol Federasyonu ile de iletişim halinde olduklarını açıkladı.

BÜTÇE VE SÖZLEŞMELER

Koronavirüs salgınından dolayı Avrupa basketbolunda bütçelerin düşeceğini söyleyen Yılmaz, Anadolu Efes’in de bütçesinde kesintiye gideceğini ancak hedeflerinde ise bir sapma olmayacağını belirtti.

Geçen aylarda Türk vatandaşlığına geçen yıldız basketbolcu Shane Larkin’in durumu hakkında da konuşan Yılmaz, Larkin’in sözleşmesinde opsiyonu bulunduğunu anımsatarak, “Larkin, Efes’i ve İstanbul’u seviyor. Eğer NBA’e gitmezse kariyerini Efes’te sürdüreceğini söyleyebilirim” diye konuştu. Alper Yılmaz ayrıca, başantrenör Ergin Ataman’ın yanı sıra, Krunoslav Simon, Bryant Dunston ve Adrien Moerman’la da sözleşmelerinin devam ettiği bilgisini verdi.

Sonraki Haber