Altın alacaklar dikkat! Gram altın en ucuza nereden alınır?

Altın fiyatlarının zirveye çıkmasının ardından yatırımcısının yeniden gözdesi oldu. Uzmanlar altın alımı için hala geç olmadığını belirtiyor. Yatırımcı da altını bankadan mı yoksa kuyumcudan mı almak daha karlı sorusunun cevabını araştırıyor.

Altının gramı yeni güne yükselişle başladı. Ons altındaki yükselişle beraber desteklenen gram altın zirveye iyice yerleşti. Altındaki yükseliş yatırımcısının dikkatini çekiyor. Gram altının fiyatının 2 bin liraya çıkması bekleniyor. Peki altına yatırım yapmak isteyenler altını nereden almalı?

BANKA FARKLI KUYUMCU FARKLI FİYAT VERİYOR

Vatandaş ekrana bakıyor altın ile ilgili farklı fiyat görüyor. Bankaya bakıyor farklı Kapalıçarşı'ya gidiyor orada farklı fiyat görüyor. Hal böyle olunca banka mı yoksa fiziki altın mı almak daha karlı kafa karışıklığı oluyor. Bankalar her zaman altını daha ucuz alıp daha yüksekten satıyor. Yani vatandaş makas kurbanı oluyor. Bankalar vergisi komisyonu derken al sat makası yüksek oluyor. Alış satış farkı en düşük 44 lira ile 70 lira arasında bankaya göre farklılık gösteriyor. Böylece satış yaparken zarara uğramış olabiliyorsunuz.

Bankalarda alış satış fiyat farkı yüksek çıkıyor.

KAPALIÇARŞI FİYATINDA MAKAS DAHA AZ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın almada kapalıçarşının daha mantıklı olduğunu söyleyerek, "Altın neden alınır, elinize 100 bin lira geçti, hemen tasarruf planlıyorsunuz, 1 yıl duracak diyorsunuz. Bankadan daha uygun aldınız, 5 gün sonra bir ihtiyacınız oldu, satmak istediğinizde bankadan aldıysanız zarar edersiniz, ancak Kapalıçarşı fiyatından aldıysanız makas 4-5 lira olacağı için zararınız minimize olmuş olur, kâra da geçmiş olabilirsiniz" dedi.

Sonraki Haber