Altında 1970'e yolculuk başladı! Altın fiyatında şaşırtan geri dönüş

Yatırımcılar yıl bitmeden altın dolar fiyatlarının ne yönde olacağını merak ediyor. Uzman isim yatırım yapmak isteyenlere özellikle Aralık ayını işaret ederken önemli uyarıda bulundu. Altında 1970'e yolculuk başladığı ve daha da durdurulamayacağı belirtildi.

Dolar ve altının ateşi düşmüyor. Bu iki yatırım aracı her gün yeni rekorlar kırarak karşımıza çıkıyor. Elinde altını ve doları olanlar yükselişin nereye kadar çıkacağını merak ediyor. Altın, Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Ons altın 2.016 dolar seviyesine çıktı.

Analistlere göre, 1973'te tarihin en yüksek zirvesini yaşayan altın, şimdi benzer bir çıkışa hazırlanıyor. Peki, altın ve doların bu çıkışı nereye kadar olacak?

1970'LERİN EFSANESİ GERİ DÖNÜYOR

Amerika'daki faiz artırımının artık son patikalara geldiği ve faiz indiriminin başlayacağının sinyalleri verilmesi doları altın karşısında güçsüzleştirmeye başladığını belirten uzman isim "1970'lerin efsanesi geri dönüyor yatırımcıları heyecanlandıracak yükselişler başlıyor" dedi ve devam etti;

1970 yılına kadar sabit tutulan altın onsu 1973 yılında sert yükselişle tarihin en yüksek zirvesini yaşadı. 70'lerde görülen ons altının yükselişinin furyası yeniden başlamış olabilir. Gram altın Ocak ayında 2 bin liraya kendini atacak ve 2 bin 400 lira ile yoluna devam edecek. Riskten kaçınmak isteyen için parasını gram altına koymak kazanç vaat ediyor. Yatırımını artırmak isteyenler düşüşleri iyi değerlendirmeli. Tren kalkıyor" dedi.

DOLARDA NİSAN AYI SİNYALİ

Merkez Bankasının faiz artırımına rağmen dolar TL karşısında güçlendiğini belirten uzman isim "Aralık ve Ocak ayında dolar 45 liraya çıkacak. Doların yükselişi Nisan ayına kadar devam edecek. Nisan ayında kur sabitlenebilir." dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın: 1 915 TL

Çeyrek altın: 3 128 TL

Yarım altın: 6 256 TL

Tam altın: 12 460 TL

Sonraki Haber