Altından değerli 3 puan: Fenerbahçe 'devam' dedi

Şampiyonluk yarışındaki 'ya tamam ya devam' maçında Trabzonspor'u yenen Fenerbahçe, özellikle ilk 45 dakikada sezonun en iyi oyunlarından birini ortaya koydu. Sarı-lacivertlilerde çok eleştirilen teknik direktör Erol Bulut bu kez oyuncu tercihleriyle 3 puanı getirdi

SÜPER Lig'de zorlu Trabzonspor engelini aşan Fenerbahçe'de 3 puanı iyi oynayarak elde etmenin sevinci yaşanıyor.

Deplasmanda Dimitris Pelkas'ın uzak mesafeden kaydettiği golle 1-0 kazanan sarı-lacivertli takım, puanını 54'e yükseltti. Ligde 27'nci haftanın ardından üçüncü sıradaki yerini koruyan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında sonuna kadar mücadele edeceğinin mesajını verdi.

EROL BULUT'UN İMZASI

Trabzonspor-Fenerbahçe maçına teknik direktör Erol Bulut'un tercihleri damga vurdu. Sol bek Caner Erkin'i Trabzon'a götürmeyen Bulut, bu mevkide genç stoper Attila Szalai'yi oynattı. Macar oyuncu, maç boyunca top hakimiyeti ve kanat bindirmeleriyle göz doldurdu.

Erol Bulut'un bir diğer hamlesi orta sahadaydı. Ozan Tufan'ı kulübeye çeken Bulut, bu oyuncunun yerine ilk 11'de Mert Hakan Yandaş'a görev verdi. İlk yarıda üç net gol pozisyonu üreten Fenerbahçe, Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır'ı geçemedi. İkinci devrede oyunun sıkıştığı anlarda, oyuncu değişikliklerini de tam zamanında yapan 46 yaşındaki teknik direktör, ekibine taze kan verdi. Pelkas'ın 76'ncı dakikadaki golü sarı-lacivertlilere nefes aldırdı.

'MAÇI İLK YARIDA BİTİREBİLİRDİK'

Trabzon deplasmanındaki hamleleriyle Abdullah Avcı'ya adeta "şah mat" diyen Erol Bulut, zorlu müsabakadan sonra yaptığı açıklamada, taktik savaşını iyi oynayarak kazandıklarını belirtti. "90 dakikada 6 net pozisyonumuz var" diyen Bulut, "Aslında ilk yarıda işi bitirmemiz gerekiyordu, en az 2-0'la... Ama futbol bu, bazen şansları değerlendiremiyorsunuz" şeklinde konuştu.

Futbolcularını gösterdikleri azimden dolayı tebrik eden Erol Bulut, "İnşallah önümüzdeki maçlarda da aynı mücadeleyi göstererek yola devam ederiz. Fenerbahçe her maçı kazanmak için sahaya çıkıyor. Futbolcularımızla bireysel görüşerek, toplantılar yaparak devam ediyoruz. 14 lig maçı var. 14 lig maçında her şey olabilir. Herkes her şeyi eşit görmese de ben şansları eşit görüyorum" ifadelerini kullandı.

SON ÜÇ DEPLASMAN MAÇINDA FİRE YOK

Bu sezon dönem dönem iç saha maçlarında sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, deplasmandaki karşılaşmalarda ise daha başarılı bir grafik çiziyor. Sarı-lacivertli futbol takımı, sahaya çıktığı son üç deplasmandan 9 puan elde ederek önemli bir virajı döndü. Sarı Kanaryalar, söz konusu süreçte Hatayspor ile Fatih Karagümrük'ü 2-1, Trabzonspor'u da 1-0 yenerek zirve yarışına tutundu.

TRABZONSPOR'DA HAKEM İSYANI

Fenerbahçe maçını 1-0 kaybeden Trabzonspor'da başkan Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Abdullah Avcı, müsabakanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'nun kararlarına tepki verdi.

Başkan Ağaoğlu maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Yaşar Kemal Uğurlu soy isminden mahrum. Geçen seneden beri kendisiyle çok sıkıntılı maçlar oynuyoruz" dedi.

'MAÇIN ÖNÜNE GEÇMEMELİYDİ'

Hakem kararlarının maçın önüne geçtiğini vurgulayan Ağaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İyi oynamadığımızı düşünüyorum ama hiçbir şekilde hakem maçın önüne geçmemeliydi. Valencia'nın Bakasetas'a yaptığı hareket uzaydan baksanız çok net bir şekilde sarı kart ve penaltı. Birilerine iyi hakem olabilir, birileri için uğurlu bir hakem olabilir, gözbebeği olabilir, yükselen yıldız olabilir ama o yıldız nerede yükseliyorsa, bizim maçlarımızın haricinde nerde yükseliyorsa gitsin orda yükselsin."

"Son iki yılda 4 kez Merkez Hakem Kurulu değişiyor ve hala biz aynı şeyleri konuşuyorsak o zaman yanlış çok farklı şeyde, farklı yerde" diyen Ağaoğlu, şunları söyledi: "Biz sistemsel olarak bir yanlışın üzerine gideceğimize burada bireysel hataları veya bireysel olarak verilen kararları yine bireysel olarak eleştiriyoruz. Bu konuda çok iyi düşünmemiz lazım. Bütün kulüp başkanları hatta Kulüpler Birliği iyi düşünmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da hakemlerin düdüklerinde standart olmadığını ve maçın son dakikasında bir penaltılarının verilmediğini dile getirdi.

YENİLMEZLİK SERİSİ SONA ERDİ

Öte yandan, 2021 yılında daha önce oynadığı 10 lig maçında 9 galibiyet, 1 beraberlik alarak rakiplerine hiç boyun eğmeyen bordo-mavililer, ilk yenilgisini Fenerbahçe karşısında yaşadı. Karadeniz ekibi, bu yıl 11 lig maçında 9 galibiyet, 1 mağlubiyet, 1 beraberlik elde etti.

Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde aldığı başarılı sonuçlarla kötü günleri geride bırakarak zirve yarışında kendine yer bulan Trabzonspor, büyük maçlarda ise zorlandı. Bordo-mavililer, Avcı yönetiminde Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 mağlup ederken sahasında Galatasaray'a 2-0, Fenerbahçe'ye ise 1-0 mağlup oldu.

Bordo-mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde 18 lig maçında 2 mağlubiyet aldı. Karadeniz ekibi, 13 maçtan galibiyetle ayrılırken 3 maçta da berabere kaldı.

Sonraki Haber