Altını olanlar dikkat! İki ay sonra....

Altın piyasasında tam gaz devam eden yükseliş yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Uzman isim, altının yaklaşık iki ay sonra yükseleceği rakamı açıkladı. Peki gram altın ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Sürekli olarak yükselen altın fiyatları; ons altın ve dolar kurundan destek almaya devam ediyor. ABD tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon verisinin beklentinin altında kalmasıyla birlikte piyasalarda dengeler şaştı.

REKOR TAZELEDİ

Haziran ayı itibariyle aylık bazda yüzde 0,2 oranında yıllık bazda ise yüzde 3 oranında artış gerçekleştiren enflasyon piyasaya yansıdı. Gram altın fiyatları ABD enflasyon verisi sonrasında yükselişe geçen ons altın desteğiyle 1.650 seviyelerine kadar yükseliş sağladı.

Rekor tazeleyen gram altın yatırımcıların yüzünü güldürdü. Enflasyon verileri sonrasında 1960 dolar seviyelerine yükselen ons altın gram altın fiyatlarına yansıdı. Yatırımcılara "2023 yılı altın yılı mı olacak?" sorusunu hatırlattı.

Beklentinin büyük bir hızla gerçekleştiği, fakat tekrardan gerileme ihtimalini gözler önüne serdi. Ons altın fiyatlarına dair tahminlerini paylaşan ünlü ekonomist 2150 dolar, 2250 dolar ve 2300 dolar seviyesine kadar ilerleyeceğine dair duyuruda bulundu. Altın yatırımcılarına seslenen ekonomist, en az 2 ay daha sabredilmesi gerektiğinin altını çizdi.

'1800 TL OLACAK'

2023 yılının ilk yarısında gram altın yatırımcısına yüzde 50 seviyelerinde bir kazanç sağladığını vurgulayan uzman isim açıklamasında, "Sadece dolar kurundan destek alarak bu getiriyi sağlamış oldu. Yılın ikinci yarısında da ons altından destek alacak bir gram altın var karşımızda. Gram altın TL fiyatında Ağustos sonu-Eylül gibi 1800 lira seviyesine kadar yükselişlerini devam ettireceğini tahmin ediyorum." sözlerine yer verdi.

Sonraki Haber