Aman dikkat! Bu hataları yapıyorsanız banyonuzu aslında temizlemiyorsunuz…

Tüm evi temizlediniz ve sıra banyoya geldi. Günün yorgunluğuyla "Hızlıca temizlerim, biter." demeyin. Çünkü banyonuz temiz değilse bal dök yala sandığınız diğer odalar için de durum pek farklı olmayabilir. İşte banyo temizliğinde dikkat etmeniz gerekenler...

Aman dikkat! Bu hataları yapıyorsanız banyonuzu aslında temizlemiyorsunuz…

Birçok kişi, banyo temizliği sırasında bilmeden de olsa bazı hatalar yapıyor. Bu hatalar da banyoların tam anlamıyla temizlenmesinin önüne geçiyor. Göze temiz gibi gözükse de banyo mikrop ve bakterilere yuva olma potansiyeli taşıyabiliyor. Ancak endişeye yer yok! Bu yöntemleri uyguladığınızda banyonuz tertemiz olacak!

BANYO TEMİZLERKEN YAPILAN HATALAR 

Kapı kolları ve elektrik anahtarları

Banyo temizliği sırasında kapı kollarını temizlemek aklınızdan çıkabilir. Ancak özellikle banyonun iç kısmına bakan kapı kolları zamanla bakteri yuvasına dönüşür. Kapı kolları düzgün temizlenmeyince de her banyodan çıkışınızda elleriniz tekrar kirlenir. Bir başka unutulan ve mikrop dolu yerse elektrik anahtarları. Bu nedenle kapı kollarını ve elektrik anahtarlarını her temizlik sırasında güzelce temizlemeye dikkat edebilirsiniz.

Islak ve nemli havlulara dikkat

Banyonun hijyeni için yapılan en büyük hatalardan biri de havluları ıslak olarak bırakmak. Çünkü havlular nemli kaldığı zaman bakteri oluşumuna ve pis kokuya neden olur. Nemli ya da ıslak havluları bahçe, balkon gibi hava sirkülasyonunun olduğu yerlerde kurutabilir, kuruduğundan emin olduktan sonra kullanabilirsiniz.

Aynaları "S" çizerek silmek

Ayna temizliği, iz bırakmadan silemeyenler için zorlayıcı olabilir. Genellikle birçok kişi aynaları yukarıdan aşağı doğru siler ve sonucunda aynada iz kalır. Aynaları "S" harfi çizer gibi temizlediğinizde bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Ayrıca ayna temizliğinde kaliteli bir mikrofiber bez kullanırsanız aynanızın çizilmesine de engel olabilirsiniz.

Duşakabin veya duş perdesi temizliği

Duşakabin ve duş perdelerinin mikrop yuvası olabileceğini biliyor muydunuz? Islak kalan yerlerde bakteri ve mantar oluşumu ne yazık ki kaçınılmaz bir son. Bu yüzden bu bölgelerin temizliğine ayrıca özen göstermelisiniz. Eğer duşakabin kullanıyorsanız temizlik esnasında özellikle kenarlarını iyice temizlemelisiniz. Çünkü su en çok kenarlarda birikir ve bu durum da küf oluşumuna sebep olabilir. Banyoda duş perdeniz varsa perdenin temizliğini deterjanlı sünger ya da banyo temizlik havluları ile yapmayı ihmal etmemeli, makinede yıkamaya uygun bir perdeniz varsa da perdenizi belli aralıklarda çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.

Tuvalet fırçalarını unutmayın

Tuvalet fırçaları belki de temizliği en yanlış bilinen banyo malzemeleri arasında yer alır. Tuvalet fırçasını kullandıktan sonra fırçayı bol suyla iyice durulayıp ardından kabına çamaşır suyu koyarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Böylece tuvalet fırçası mikroplardan arınmış olur. Kolay gelsin!

Sonraki Haber