Amatör liglerde normalleşme

13 Mart 2020 tarihinde Kovid-19 salgını sebebiyle durdurulan ve geçen sezon oynatılamayan yerel ligler bu sezon oynatılmak üzere planlandı.

Kovid-19 salgınının sürmesi dolayısıyla müsabakalar belli kurallar içerisinde oynatılacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun (İASKF) ortak olarak yayımladığı duyuru ile yerel amatör lig müsabakalarında salgın nedeniyle uygulanacak tedbirlere ilişkin esaslar açıklandı.

Buna göre;

2021-2022 sezonunda Kovid-19 salgın hastalığından dolayı Yerel Amatör Lig müsabakaları organizasyonuna ilişkin özel koşulları belirlemek amacıyla düzenlenmiş olan bu esaslar Yerel Amatör Lig müsabakalarına katılan kulüplerin yönetici, teknik adam, futbolcuları, seyircileri ve diğer görevlilerini kapsar.

Saha ve statlarda müsabakalar öncesinde, esnasında ve sonrasında sağlık ve hijyen uygulamalarının düzenlenmesi ve uygulanması hususundaki sorumluluk İl Tertip Komitesine ve ev sahibi kulübe aittir.

Kulüpler, müsabakalarda yer alacak futbolcuları, teknik adamları ve diğer tüm görevlilerini işbu esaslarda belirtilen sağlık tedbirlerine ilişkin hususlar hakkında bilgilendirmek zorundadır.

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimi doğrultusunda iki doz aşı olan ya da Kovid-19 hastalığını geçirmiş olup bir doz aşı olan kişiler Aşı Sertifikasını göstererek müsabaka isim listesinde yer alabilir.

Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen aşı takvimini tamamlamış kişiler, son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren 180 gün süre ile müsabaka isim listesine yazılabilirler.

Kovid-19 hastalığını geçirip izolasyon sürecinin üzerinden 180 gün geçmemiş olan kişiler müsabaka isim listesine yazılabilir.

Aşı Sertifikası olmayan kişiler, müsabakadan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırmaları ve test sonuçlarının negatif olması şartıyla müsabaka isim listesine yazılabilirler.

Bu önlemler sayesinde, ayrıca aşılamanın da yaygınlaşmasıyla bu sezon amatör liglerin normal bir şekilde tamamlanması umuluyor.

Sonraki Haber