Amerikalı uzman açıkladı! 100 yaşına kadar yaşayacağınızı gösteren o işaret...

Bilimsel araştırmalar göre, uzun ve sağlıklı bir ömür yaşamak ve hatta 100 yaşına erişmek için tek bir işaret gerekiyor. Peki o işaret nedir? İşte detaylar...

Bir insanın ne kadar yaşayacağını kesin olarak bilmenin bir yolu yolu olmasa da, bilimsel araştırmalar, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürme şansını büyük ölçüde artırmak için yapabileceğimiz çok şey olduğunu gösteriyor. Ancak bilim insanlarının açıklamasına göre uzun ve sağlıklı bir ömür yaşamak için sahip olunması gereken bir işaret var. Peki 100 yaşına kadar yaşamanızı sağlayacak o 'işaret' ne?

100 YAŞINA KADAR YAŞAYACAĞINIZIN EN ÖNEMLİ İŞARETİ

Parade.com'dan derlediğimiz bir habere göre, uzun ömürle ilgili yaygın bir yanlış kanı, genetik tarafından belirlendiğidir. ABD'li uzman Dr. Elise Eifert Freeman, genlerin yaşam süresi belirlemede küçük bir rol oynadığını; bu miktarın ise sadece %25 civarında olduğunu açıklıyor ve "Daha önemli faktörler arasında çevremiz ve yaşam tarzımız yer alıyor," diye ekliyor.

Çevre ve yaşam tarzı söz konusu olduğunda, Dr. Freeman'a göre özellikle bir işaret uzun ömürlülük açısından büyük önem taşıyor: sosyal bağlantılara sahip olmak. "Düzinelerce araştırma, sosyal bağlantıların uzun ömürlülüğü doğrudan ve dolaylı olarak etkileyebileceğini kanıtlamıştır" diye açıklıyor.

ÖLÜM ORANI %45 DAHA AZ

Dr. Freeman, daha fazla sosyal ağlara sahip kişilerin erken ölme olasılığının, sosyal ağı olmayan kişilere göre %45 daha az olduğunu gösterdiğini belirtiyor.

Uzmanın açıklamasına göre, daha fazla sosyal desteğe sahip olan kişilerde ruh sağlığı, kardiyovasküler sağlık, immünolojik işlevsellik, bilişsel performans, esneklik, yaşam memnuniyeti, stres tepkisi daha iyi olma eğiliminde.

Sonraki Haber