Amerikalı uzman doktor listesini verdi! Göbeği dümdüz eden süper gıdalar

Süper gıdalar, kilomuzu kontrol altında tutmamıza yardımcı olur ve tabiri caizse göbeği dümdüz eden besinlerdendir. Amerikalı uzman doktor, göbeği dümdüz eden süper gıdaları paylaşıyor.

GetNaked Nutrition'ın kurucusu ve Slim Down with Smoothies kitabının yazarı Laura Burak'a göre, çeşitli süper gıdalar tüketmek vücudunuzun en iyi şekilde çalışmasını sağlar. Bu da kan şekeri seviyenizi sabit tutmak, metabolizmanızı hızlandırmak ve daha fazla tatmin hissetmenize yardımcı olmak anlamına gelir. Tüm bunlar doğal yollarla kilo vermenin kilit faktörleridir. İstenmeyen kilolardan kurtulmak ve daha sağlıklı bir "siz" elde etmek istiyorsanız, düz bir karın için en iyi süper yiyeceklerden bazılarını paylaşan Laura Burak'a kulak verin.

GÖBEĞİ DÜMDÜZ EDEN SÜPER GIDALAR

1. AVOKADO

Laura Burak, "Avokado benim en sevdiğim süper gıda. Besleyici her şeyi kapsayan bu yeşil besin, aynı zamanda çok kremsi, doyurucu ve lezzetli," diyor. Avokado, her öğünü çok daha doyurucu hale getiren lif ve sağlıklı yağların ideal bir kombinasyonunu sunar. Sonuç olarak bu, açlıkla başa çıkmanıza ve sağlıksız atıştırma alışkanlıklarından kaçınmanıza yardımcı olur.

2. ZEYTİNYAĞI

Tıpkı avokado gibi, zeytinyağı da sağlıklı yağların mükemmel bir kaynağıdır ve ev yapımı yemeklerinizin lezzetini arttırır. Laura Burak, "Akdeniz diyetinin temelini oluşturan zeytinyağı, dünyanın en uzun yaşayan bölgelerinde uzun ömürlülüğe katkıda bulunan önemli bir bileşen olarak onlarca yıldır incelenmektedir," diyor. Ayrıca, araştırmalara göre sızma zeytinyağı tüketimi kan basıncında iyileşme ve vücut yağında azalma ile ilişkilendiriliyor.

3. ÇİYA TOHUMU

Çiya tohumları Burak'ın bir diğer "göbek eriten" favorisidir, "çünkü sıvı ile birleştiklerinde karnınızda tam anlamıyla genişlerler, böylece daha tok hissetmenize yardımcı olurlar." Çiya tohumları, Burak'ın "çifte açlık bastırıcı darbe" olarak adlandırdığı bol miktarda lif sunar.

4. YABAN MERSİNİ

Burak, "Yaban Mersini, yenilebilir çekirdekleri nedeniyle diğer meyvelerden bile daha fazla lif içeren, paranızın karşılığını alabileceğiniz harika bir besin patlamasıdır" diyor.

5. SOMON

Somon göbek eritme sürecine destek olur çünkü proteinle doludur. Araştırmalara göre, somon balığı yemek iltihaplanmayı da azaltmaya yardımcı olur.

6. YOĞURT

Bir kase yoğurdun tadını çıkarmak veya bir kase lif dolu yulafın üzerine birkaç kaşık eklemek, düz bir karına ulaşmak için kilo verme çabalarınızı hızlandırır. Yoğurt, bağırsak ve sindirimi desteklemeye yardımcı olan ve iştahın düzenlenmesinde rol oynayan probiyotikler içerir

7. ISPANAK

Laura Burak, özellikle ıspanağın kilo verdirici faydalarından övgüyle bahsediyor ve ıspanağın yüksek kalorili olmayan, besin değeri yüksek bir yeşil yapraklı olduğunu söylüyor. Buna ek olarak, "Lif açısından zengindir, bu da tokluğu artırmaya ve açlığı azaltmaya yardımcı olur, kilo yönetimi için faydalıdır. Demir, magnezyum, A vitamini, C vitamini ve K vitamini gibi temel vitamin ve mineralleri içerir." diye belirtiyor.

Sonraki Haber