Anadolu'nun bağrından kopup gelen ev tarhanası tarifi! Püf noktalarıyla ev tarhanası tarifi

Evinizde ev tarhanası yapmak istiyor ve tarif arıyorsanız tam yerindesiniz! Anadolu'nun bağrından kopup gelen tarhana tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun!

Ev tarhanası, geleneksel Türk mutfağının lezzeti olmakla birlikte kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülür. Bu nefis tarif, sebz ve yoğurt gibi basit malzemelerle hazırlanırken, yoğun lezzeti ve besleyici özelliğiyle sofralarda sıkça yer buluyor. Evde kolayca yapılabilen bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte bütün püf noktalarıyla ev tarhanası tarifi!

EV TARHANASI TARİFİ

MALZEMELER

1 kilo domates
1kilo kırmızı biber
1 kilo kuru soğan
Yarım kilo haşlanmış nohut
1 kilo yoğurt
4 yemek kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
1 demet nane
Yaklaşık 5 kilo un

HAZIRLANIŞI

1. Bütün sebzeleri ince ince doğrayın.
2. Üzerlerine 1 litre su ekleyerek iyice yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişirin.
3. Daha sonra haşlanmış nohutu da ekleyerek karışımı blender ile ezin. Parçacıklarını ayırmak için süzgeçten geçirin.
4. Karışımı yoğurma kabına alın, yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırın.
5. Elenmiş un ile katı bir hamur yapın, cam veya çelik bir kaba koyup üzerini kapatın ve 6-7 gün bekletin.
6. Sık sık karıştırın ve çok sulanırsa un ilave edin.
7. Süre dolunca bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökün.
8. Biraz kuruyunca daha da ufalayın. Son olarak kevgirden geçirip gölgede iyice kurutun. Bez bir torbaya koyup saklayın.

EV TARHANASI PÜF NOKTALARI

Tarhanaları gölgede kurutmanız daha iyi olacaktır. Güneşte kuruttuğunuzda rengi daha açık olacaktır.
Tarifte kullandığımız nohut hamurun mayalanmasını sağlamaktadır. Bu yüzden bu tarifte tekrardan maya kullanmanıza gerek olmayacak.
Nemli bir yerde yaşıyorsanız tarhanayı kurutmak sizin için oldukça zor olacaktır.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Sonraki Haber