HDP'nin davayı uzatma talebi reddedildi

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada HDP yetkililerinin 11 Nisan'da yapacağı sözlü savunmanın 14 Mayıs'taki seçimlerden sonraki bir tarihe bırakılması talebini reddetti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada süreç devam ediyor. Daha önce davayı uzatmaya yönelik taleplerde bulunan HDP, bu kez de kapatma davasında 11 Nisan'a ertelenen sözlü savunmanın 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrasındaki bir tarihe bırakılması istemiyle Yüksek Mahkeme'ye başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi, HDP'nin bu talebini oy birliğiyle reddetti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin 21 Haziran 2021'de kabul edilmesiyle başlayan yargılama sürecinde, HDP'nin sözlü savunma yapmak için Anayasa Mahkemesinden istediği süre tamamlanmış, HDP yetkililerinin 14 Mart'ta sözlü savunma yapması kararlaştırılmıştı. Partinin talebi üzerine ek süre verilerek HDP'nin sözlü savunması 11 Nisan'a ertelenmişti.

SÖZLÜ SAVUNMA 11 NİSAN’DA

Anayasa Mahkemesi heyeti, 11 Nisan 2023 Salı günü saat 10.00'da HDP yetkililerinin sözlü savunmasını dinleyecek. Bu sürecin ardından davaya ilişkin bilgi ve belgeleri toplayacak raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Raporun Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılmasının ardından Başkan Zühtü Arslan toplantı için bir gün belirleyecek. Anayasa Mahkemesi üyeleri belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak. Karar, toplantıya katılan üyelerin 3'te 2 oy çokluğuyla, yani 15 üyenin 10'unun oyuyla verilebilecek.

Sonraki Haber