Android kullananlar dikkat! Google yeni özelliğini duyurdu

Google, Android 15 sürümünde performans iyileştirmesi amacıyla önemli bir yenilik getirildi. Önceki Android sürümlerinde yalnızca 4 KB sayfa boyutu desteklenirken, bu yeni özellik kullanıcıların sistem performansını artırmalarına olanak tanıyacak. İşte yeni özelliğin ayrıntıları...

Android 15 ile getirilen 16 KB sayfa boyutu seçeneği, genel sistem performansında %5 ila %10 arasında bir artış sağlıyor.

PERFORMANSI ARTTI

Ancak bu iyileşme, bellek kullanımında yaklaşık %9'luk bir artışla birlikte geliyor. Bu, kullanıcıların daha fazla bellek kullanarak daha hızlı ve verimli bir Android deneyimi elde etmelerini sağlıyor.

Bu yeni özellik sayesinde, Android kullanıcıları 4 KB ve 16 KB sayfa boyutu arasında seçim yapabilecekler. 16 KB sayfa boyutu, özellikle bellek baskısının yüksek olduğu durumlarda uygulama başlatma sürelerini kısaltabilir. Testlerde, bazı uygulamaların açılış süreleri %30'a kadar hızlanmışken, cihazın güç tüketimi de %4.56 oranında azaldı.

Kamera uygulamasının açılma süresi de iyileştirildi. Sıcak başlatma süresi %4.48, soğuk başlatma süresi ise %6.60 oranında hızlandığı kaydedildi. Ayrıca, sistem açılış süresi ortalama %1.5 oranında (yaklaşık 0.8 saniye) kısaldı.

Sonraki Haber