'Ankara iki adaya kilitlendi'

Yunan basını, son günlerde Türk SİHA'larının özellikle Ardıççık ve Certe adaları üzerine kilitlendiğini yazdı.

12 Ada bölgesinde bulunan bu iki ada üzerinde pazar ve pazartesi günleri toplam yedi üst uçuş gerçekleştiğini ileri süren Ekathimerini gazetesi, bu adaların daha önce Yunanistan tarafından askeri tatbikatlara konu olduğunu yazdı.

Atina'nın bu iki ada üzerinde gerçekleşen uçuşlara ilişkin çeşitli nedenlere inandığını kaydeden gazete; ilk olarak Türkiye'nin “gri bölgeler”, yani egemenliği antlaşmalarla Yunanistan'a devredilmemiş ada, adacık ve kayalıklar üzerindeki egemenlik iddialarını pratikte göstermek olduğunu ileri sürdü. İkinci neden olarak “Bayraktar SİHA'ların menzilinin, Doğu Ege sınırlarının ötesindeki yerlerde bile, Türkiye'nin sahillerindeki komuta istasyonlarından rahatlıkla ve doğrudan kontrolle hareket edebilecek şekilde olduğunu göstermektir.” diyen gazete; son olaraksa “Türk Silahlı Kuvvetlerinin yüksek ilgi alanı olarak tanımladığı bölgelerin haritasını çıkarma isteği.” değerlendirmesinde bulundu.

Özellikle Ardıççık adası, daha önce Yunan Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen tatbikatlarda bir savaş durumunda adaların geri alınmasını içeren senaryoya dahil edilmişti.

Sonraki Haber