Ankara Kültür Yolu Festivali ne zaman başlayacak İşte yanıtı

Ankara Kültür Yolu Festivali Ankaralı sanatseverler tarafından merak ediliyor. Peki Ankara Kültür Yolu Festivali ne zaman başlayacak? İşte yanıtı...

Ankara Kültür Yolu Festivali

Ankaralılar Ankara Kültür Yolu Festivali ne zaman başlayacak sorusunun yanıtını merak ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında yapılacak Ankara Kültür Yolu Festivali'nin tarihi Ankaralılar tarafından merak ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on birinci durağı, Ankara olacak.

ANKARA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 21-29 Eylül'deki Ankara Kültür Yolu Festivali'nde şehrin çeşitli noktalarında bulunan 100'den fazla mekandaki etkinliklerde sanatçılar Ankaralılarla bir araya gelecek. Ankara Kültür Yolu Festivali, 21 Eylül Cumartesi günü CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salonu'nda gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın açılış konseriyle başlayacak. 240 yıllık tarihiyle dünyanın en köklü sanat kurumlarından olan Mariinsky Orkestrası, 28 Eylül'de CSO Ada Ankara'da müzik ziyafeti sunacak.

İranlı sanatçı Alireza Ghorbani, festival kapsamında CSO Ada Ankara'da sanatseverlerle buluşacak. Sıradan nesneleri ve ünlüleri sanatın merkezine taşıyan Pop Art hareketinin öncüsü Andy Warhol'un "Warhol’un Dünyası-Pop Art'ın İkonu" sergisi de aynı mekanda sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Pablo Picasso'nun 80'den fazla eserinin yer aldığı "Resimden Seramiğe Bir Serüven: Pablo Picasso Sergisi" Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde açılacak. Refik Anadol'un "Yeryüzü Rüyaları: Anadolu" dijital eseri Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde başkentlilerle buluşacak.

Festival süresince düzenlenecek konserler kapsamında Başkent Millet Bahçesi'nde Ziynet Sali, Emre Fel, Ebru Yaşar, Emre Altuğ, Haluk Levent, Fatma Turgut, Gazapizm, Murat Boz ve Simge sahne alacak. Neyzen Ömer Faruk Keskin konseri, Karadeniz Türküleri konseri, Tekke İlahileri Meşki, Türk Sanat Müziği, İrfan Türküleri, Semahlar Deyişler, Türküler ve Hikayeleri, Klasik Türk Müziği Konseri ise Ankara Neyhane Kültür Sanat Evi'nde gerçekleşecek. Şefika Kutluer resitali Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde, Türk Sanat Müziği dinletisi de 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'nde yapılacak.

Sonraki Haber