Ankara Müftüsü'nden fıkra gibi fetva: Komşunun internetini kullanmak caiz değildir

Ankara Müftüsü Hasan Çınar, son fetvası ile herkesi şaşırttı. Çınar, komşunun internetini izinsiz kullanmanın, yapılan sözleşmeye aykırı olacağı gerekçesiyle caiz olmadığını belirtti.

Ankara Müftüsü Hasan Çınar, bu kez ilginç bir fetva verdi. Çınar, komşusunun internetini izinsiz kullananları uyardı. Bu durumun caiz olmadığını söyledi.

'KOMŞUNUN İNTERNET KULLANMASI CAİZ DEĞİL'

Ankara Müftüsü Hasan Çınar, sosyal medyadan aldığı “Komşunun evinde internet (Wi-Fi) var. Şifresini alıp komşunun internetini kendi evimden kullanmam caiz midir?” sorusuna yanıt verdi Çınar, “Hayır, caiz değildir. İnternet servisi sağlayan şirketin sözleşmesinde ev dışındaki başka kişi, daire ve kurumlarla paylaşıma müsade edilmemektedir. Bundan dolayı evine internet bağlatan kimsenin şifreyi komşu daireye vermesi de komşunun şifreyi alıp kullanması da caiz değildir" dedi.

'MİSAFİRLİĞE GİDENLER İÇİN HELAL'

Bu tür ihalelerin sözleşmenin kapsamı dışına çıktığını ve kullanımın uygun olmadığını söyleyen Çınar, "Yine sözleşme gereği internet sözleşmesinin yapıldığı mekanda bulunan (hane halkı ve misafirleri) herkes kullanabilir. Hakkı olmayan bir şeyin iyiliği olmaz. Kullanan için de kullandıran için de helal değildir” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber