Ankara'da üst üste yüzde 90'lık trafik

Ankara'da trafik yoğunluğu üst seviyeye ulaştı. Yoğunluk üç akşam trafiğinde de yüzde 90'a ulaştı. Son üç günde 61 trafik kazası meydana geldi

Başkentte trafik yoğunluğu üst üste üç gün yüzde 90 seviyesine ulaştı. Bu üç günde toplam 61 trafik kazası, 25 araç arızası meydana geldi.

Radyo Trafik Yolda Uygulaması verilerine göre Ankara'da trafik yoğunluğu üç akşam trafiğinde de yüzde 90'a ulaştı. Bu üç günlük süre zarfında Ankara genelinde 17:00 ile 20:00 saatleri arasında, 61 trafik kazası meydana gelirken 25 araç da arızalandı.

‘HER AÇTIĞIMIZ YOL TRAFİĞİN TIKANMASINA YOL AÇIYOR’

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın, göreve geldikten 2 yıl sonra katıldığı bazı televizyon programlarında kullandığı, "Şehre her açtığımız yol trafiğin tıkanmasına yol açıyor. Ne kadar yol açarsanız trafik o kadar tıkanıyor. Yani sizin çok yol açmanız trafiği hiçbir şekilde rahatlatmıyor." açıklamaları Ankaralılardan yoğun tepki almıştı.

'BENİ CAHİLLİKLE SUÇLUYORLAR'

Mansur Yavaş, 2024 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala katıldığı YouTube yayınında da Ankara’daki trafik sorununa ilişkin yine “Ben hep şunu iddia ediyorum beni cahillikle suçluyorlar, ne kadar çok yol açarsanız trafik o kadar sıkışır.” ifadelerini kullanmıştı.

‘YAVAŞ ACİLEN TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMELİ’

Trafik sorununa tepki gösteren Ankaralılar, "Şehrin nüfusu her geçen gün artmasına rağmen yeni yol, metro hatları, alternatif güzergâhlar gündeme gelmiyor. Ankara trafiği bitik. Mansur Yavaş her işi bırakmalı acilen bu trafik sorununu çözmeli." sözlerini kullandı.

HÜKÜMETİN SORUMLULUĞU

6 Şubat deprem felaketinden sonra, deprem kuşağında bulunmayan Ankara'ya yaklaşık 1 milyona yakın depremzede geldi. Bu da trafik yoğunluğundan kiraların artışına kadar bir takım toplumsal etki yarattı. Uzmanlar, hükümetin deprem bölgesinde yıkılan konutları, işyerlerini ve toplumsal hayat alanlarını biran evvel tamamlayıp teslim etmesinin, başka şehirlere giden depremzedelerin geri dönüşleri için şart olduğunu belirtiyor.

Sonraki Haber