Ankaralı 35 yıllık fırıncı evde çıtır çıtır simit yapmanın sırrını açıkladı! İşte meşhur Ankara simidi tarifi...

Ankara'nın meşhur simidini aslında evlerde yapmak çok kolay. Sizlerle paylaşacağımız bu tarifle yalnızca 45 dakikada kahvaltıda taze çayın yanına eşlik edecek sıcacık Ankara simitleri hazırlayabilirsiniz. İşte Ankaralı Usta fırıncıdan çıtır çıtır Ankara simidi tarifi...

Sabah kahvaltılarında ya da öğlen bir şeyler atıştırmak istediğimizde imdadımıza simit yetişiyor. Çayın vazgeçilmez eşlikçisi, Türk kahvaltılarının baş tacı simidin ise en meşhur olduğu yerlerden biri Ankara. Peki, Ankara simidi nasıl yapılıyor? Evde Ankara simidi yapmak mümkün mü? İşte Ankaralı 35 yıllık fırıncıdan Ankara simidi tarifi...

EVDE ÇITIR ÇITIR ANKARA SİMİDİ YAPMAK İÇİN MALZEMELER

4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı kuru maya
1su bardağı pekmez
1 tepeleme tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1 çay bardağı kavrulmuş susam

EVDE ÇITIR ÇITIR ANKARA SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Un ve tuzu karıştırın ve ortasında bir havuz oluşturun. Su ve mayayı karışımın ortasına ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.

Hazırladığınız hamuru ortalama 20 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra bezelere ayırın ve üzerini örtüp 10 dakika daha bu şekilde dinlenmesi için bekleyin.

İkinci kez mayalama işlemi yaptığınız bezelerden bir tanesini alın ve iki elinizi kullanarak yuvarlak şeklini verin.

Yuvarlak şekilde açtığınız hamur iki yöne ters bir şekilde yuvarlayarak uçlarından birleştirin.

Simidi önce pekmeze ardından ise susama bulayın ve fırın tepsisine dizin.

Simitlerinizi 200 derecelik fırında 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun.

Sonraki Haber