Pazar sofrasına en çok o yakışır! Bir avuç kıyma varsa hemen deneyin: Anne köftesi tarifi...

Pazar sofralarının yıldızı Anne Köftesi'nin nasıl yapıldığı araştırılıyordu. Az kıymayla bol köfte yapmak isteyenler, bu tarif tam size göre. Bir avuç kıymayla Anne Köftesi'ni sizin için derledik.

Pazar sofralarının en sevilen tariflerinden olan Anne Köftesi'nin nasıl yapıldığı merak ediliyordu. Az kıymayla Anne Köftesi yapmak isteyenler tarif araştırıyordu. Bir avuç kıymanız varsa Pazar sofralarına en çok yakışan Anne Köftesi tarifini hazırlayabilirsiniz. İşte Anne Köftesi tarifi...

ANNE KÖFTESİ TARİFİ

MALZEMELER

Bir avuç kıyma (250-300 gram)
2 soğan (küp küp doğranmış)
Yarım demet kıyılmış maydonoz
2 yemek kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt(arzuya göre)

1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz

Kızartmak için: 2 su bardağısıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Köftelik kıymayı derince bir kaba alın, küp küp doğranmış soğanı ekleyin.

Ardından ince doğranmış maydanoz, galeta unu, yumurta, süt ve baharatları ekleyin.

Köftenin harcını güzelce yoğurun. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.

Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekillendirerek köfteleri hazırlayın.

Bir tavaya aldığınız ve kızdırdığınız yağda, hazırladığınız köfteleri arkalı önlü olarak pişirin.

Bir tabağa alıp sıcak sıcak servis edin.

Anne köfteniz hazır. Afiyet olsun!

Sonraki Haber