Antakya künefesi nasıl yapılır?

Avrupa Birliği'nin Antakya künefesini tescilli coğrafi işaret olarak kabul ederek koruma altına almasından sonra Antakyü künefesinin nasıl yapıldığı merak konusu oldu. İşte AB Koruması alına alınan Antakya künefesinin tarifi

Antakya Künefesi Tarifi İçin Malzemeler
600 gr tel kadayıf (künefe)
300 gr tereyağı
350 gr tuzsuz ve suyu alınmış peynir
Şerbeti için;

4 su şeker
4 su bardağı su

Bakır tepsinin içerisine koydugumuz tel kadayıf tereyağı ile karıştırılarak iyice elle ayrıştırılır.

Tepsi kadayıfın yapışmasını önlemek için iyice yağlanır. Daha sonra kadayıf ikiye bölünerek tepsinin tabanına bir parçası basılır. Arasına tuzsuz peynir parçalara bölünerek üzerine eklenir.

Daha sonra geri kalan tel kadayıf, peynirin üzerini kapatacak şekilde bastırılır ve kısık ateşte pişirilir.

Altı kızardıktan sonra ters yüz edilip ve yine kısık ateşte kızarıncaya kadar pişirilir. Pişirme işlemi bittikten sonra, sıcak şerbet (künefenin şerbeti iyice emmesi ve peynirin iyice sünmesi için) sıcak künefenin üzerine dökülür. Afiyet olsun.

Sonraki Haber