Antep fıstığı fiyatları düştü

Antep fıstığı fiyatları yüksek rekolteden ötürü düştü. Peki Gaziantep’te fıstık hasadının sonunda antep fıstığının kilosu kaç liradan satılmaya başlandı? İşte yanıtı...

Antep fıstığı fiyatları düştü

Antep fıstığı fiyatları hasat sonuna doğru düştü. Konu ile ilgili Gaziantepli esnaf ve müşterilerden açıklama geldi. Bir esnaf, konu hakkında 'Vatandaşlar kilolarca fıstık alıyor' açıklamasında bulundu. 'Fiyatlar şu an çok iyi, fıstık ne kadar ucuz olursa biz de o kadar çok tüketiriz' ifadelerini kullanan bir müşteri, antep fıstığının fiyatı hakkında böyle bir açıklama yaptı.

ANTEP FISTIĞI FİYATLARI DÜŞTÜ

Gaziantep'te fıstık hasadı sona yaklaşırken, yüksek rekolte fıstık fiyatlarını düşürdü. Geçen yıl kilosu 650-700 TL arasında satılan tuzlu Antep fıstığının fiyatı bu yıl 500 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlardaki bu azalma, vatandaşların ilgisini artırdı. Fıstık üreticileri de bu durumdan memnun. Yüksek rekolte sayesinde piyasanın canlandığını belirten üreticiler, vatandaşların gösterdiği yoğun talebin kendilerini sevindirdiğini ifade etti. Vatandaşlar ise fiyatların uygun olmasından dolayı mutlu olduklarını ve bu yıl fıstığın daha erişilebilir hale geldiğini belirtti.

Antep fıstığı fiyatları ile ilgili konuşan esnaf Özgürcan Aytekin, “Fıstık fiyatlarında gözle görülür bir değişim var. Yaş fıstık dediğimiz fıstıklar 600 TL olarak belirlendi. Rekolte yükseldikçe fiyatlarda düşüş yaşandı. Bu fiyatlar tuzlu Antep fıstığına da yansıdı. Geçen yıl fıstık az olduğu için fiyatlar yüksekti. Bu yıl fıstık fazla o yüzden fiyatlar 500 TL’ye kadar düştü. Vatandaşlar kilolarca fıstık alıyor. Vatandaşlar fiyatlardan çok menün. Biz de esnaf olarak memnunuz” dedi.

Antep fıstığının fiyat düşüşünden memnun olduğunu söyleyen Müşteri Ali Kurtoğlu, “Fiyatlar şu an çok iyi. Fıstık ne kadar ucuz olursa biz de o kadar çok tüketiriz. Önceden yarım kilogram yerdik. Şimdi 2-3 kilogram yiyoruz. Biz vatandaş olarak fıstık fiyatlarından çok memnunuz” diye konuştu.

Sonraki Haber