Antik çağdan gelen yöntem! Uyguladığınızda un ve bakliyatlarınız böceklenmiyor..

Uyguladığınızda un ve bakliyatlarınızda tek bir böcek bile kalmıyor. İşte antik çağdan gelen o yöntem..

Un ve bakliyatlar açıkta bekletildiği zaman çok çabuk bozulur. Bu da iyi muhafaza edilmesini gerektirir. Antik çağlardan gelen bu yöntemi uyguladığınızda un ve bakliyatlarınızın böceklenmediğini göreceksiniz..

Haber7.com sitesinde yer alan bir içerikte; Un ve bakliyatların ömrünü uzatmak için uygulamanız gereken adımlar teker teker açıklandı. Antik çağlardan gelen bu yöntemi uyguladığınız anda bakliyat ve unlarınızdan hem böcekler uzak duracak hem de ömrü uzayacak. Sadece 2-3 adet defne yaprağı konulması yetiyor.

BÖCEK VE HAŞERATI KOVUYOR

Mucizevi bitki olarak bilinen defne yaprağı, salgıladığı bazı enzimler sayesinde adeta bir böceksavardır. Çok çabuk bozulan un ve bakliyatlarınızın içerisine konulunca bakın ne oluyormuş:

Un ve diğer baklagiller böceklenmemesi için nemsiz ve serin ortamlarda muhafaza edilmesi için antik çağlardan günümüze kadar uygulanan bitkisel bir yöntem bulunmaktadır. Antik dönemlerde gıdaların buzdolabı gibi soğuk yerlerde muhafaza edilmesi imkanı olmadığından buğday ambarlarının ve kilerlerin böceklenmemesi için defne yaprağı koydukları bilinmektedir. Bu yöntemin oldukça etkili olduğu günümüzde de denenerek teyit edilmiştir. Un ve bakliyatın saklandığı dolabın içine ya da un kavanozunun içerisine 2-3 adet defne yaprağı konulması böceklenmelere engel olacaktır. Unun dışında nohut, fasulye ve mercimek gibi gıdaların böceklenip kurtlanmaması için ise her birinin saklandığı kapların içine 1 tutam tuz serpiştirilmesi tavsiye edilmektedir.

Kaynak: Haber7.com

Derleme: Aydinlik.com.tr

Sonraki Haber