Ara karar açıklanacak: Dilan Polat'tan sonra Engin Polat da mı tahliye edilecek?

Dilan ve Engin Polat çiftinin ana dava kapsamındaki duruşması ikinci gününde görülmeye devam etti. Savcı mütalaasını açıkladı, 4 sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Ara karar bugün açıklanacak.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlarından haklarında dava açılan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 28 sanık davanın ikinci gününde tekrar hakim karşısına çıktı.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Gün, tutuksuz sanık Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Can Doğu ve diğer tutuksuz sanıklar katıldı. Tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBIS) ile katıldı.

AVUKATI 'TAHLİYE' TALEP ETTİ

Engin Polat ve Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz savunmasında "Engin Polat, Somut delil olmaksızın 10 aydır tek kişilik hücrede yaşamaktadır. Engin, annesi ve çocukları dışında kimseyi görmemiştir. Müvekkilim Engin Polat'ın tahliyesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

ARA KARAR BUGÜN AÇIKLANACAK

Dilan Polat ve Engin Polat’ın yargılandığı ‘kara para aklama’ davasında Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkemeye bugün ara karar verilmek üzere ara verildi. Heyet, ara kararını bugün açıklayacak.

ENGİN POLAT TAHLİYE Mİ EDİLECEK?

Açıklanacak ara karar beklenirken "Dilan Polat'ın ardından, Engin Polat'ta mı tahliye olacak?" sorusu gündem oldu. Engin Polat'ın tahliye edilip, edilmeyeceği henüz net değil. Mahkeme heyeti, Savcının "tutukluluk hallerinin" devamına ilişkin verdiği mütalaayı değerlendirerek ara kararı açıklayacak. Öte yandan, Dilan Polat duruşma öncesi, Instagram'da kurduğu ve 300 bin kişinin takip ettiği kanalında takipçilerinden Fetih Suresi'ni okumasını istedi.

Sonraki Haber