İtalyan mutfağının gözdesi! Arabiata sos tarifi

Mutfağını İtalyan restoranına dönüştürmek isteyenler "Arabiata sos nasıl yapılır?" sorusuna cevap arıyor. Hazırlanması oldukça pratik olan Arabiata sosu ile, makarnalarınızın tadına tat katacaksınız. Peki arabiata sos nasıl yapılır? Arabiata sosun püf noktası nedir?

Restoranların yemek listelerinde, gözümüze ilk arabiata soslu makarna çarpıyor. Makarnayla buluşunca işi arşa çıkaran bu sosun tadına vardıktan sonra sadece makarnada değil birçok tarifinizde kullanmak isteyeceksiniz. Peki arabiata sos nasıl yapılır? Arabiata sosun püf noktası nedir?

MALZEMELER

-1 tatlı kaşığı zeytinyağı
-1 küçük soğan
-2 diş sarımsak
-2 su bardağı doğranmış domates 
-3/4 su bardağı domates salçası 
-1,5 s bardağı tavuk suyu
-2 tatlı kaşığı taze fesleğen 
-2 tatlı kaşığı maydanoz
-1/2 yemek kaşığı acı pul biber 
-Tuz
-Karabiber

arabiata sos nasıl yapılır?

Zeytinyağını bir sos tenceresine alın ve soğanları soteleyin ardından içerisine sarımsakları ilave edin. Sonrasında domates, salça, tavuk suyu ve taze otları ilave edip karıştırın. Son olarak baharatları ilave edip pişmeye bırakın. Karışımınız sos kıvamına geldikten sonra el blenderı ile aralıklarla karıştırıp sosun kıvamını inceltin. (Fazla el blenderı kullanırsanız sosunuzun kıvamı çok pürüzsüz olacağı için makarna üzerine tutunması zorlaşacaktır bu nedenle sadece içinde kalan iri domatesleri küçültmek için kullanmalısınız)

Sonraki Haber