Araç alacaklar dikkat! İkinci el araçların fiyatı o tarihte yükselecek

Sıfır araçlarda satışlar attı ancak ikinci el araçlarda satışlar uzun süredir durma noktasına geldi. Ancak markalar sıfır araçlar için kampanyayı durdurunca ikinci el piyasasında hareketlilik başladı. İkinci el araç fiyatları ne zaman artacak 6 ay satış yasağı ne zaman kalkıyor? Detaylar haberimizde

Otomobil piyasası adeta bir yatırım aracı haline dönmüş ve fiyat artışları ile beraber alım satımlar hız kazanmıştı. İkinci el otomobiller sıfır otomobillerden daha pahalıya satılır hale gelmişti. İkinci el otomobiller fırsatçıların eline düştü. Ancak Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler sonucu araç fiyatlarındaki oynaklık uzun süre durdu. Araç sahipleri 6 ay dolmadan araç satışı cezası ne kadar? 6 ay satış yasağı şahısları kapsıyor mu? sorularının da cevabını arıyor.

Dolar kurundaki artış enflasyonun zirve yapması ile sıfır araçların fiyatları yeniden artmaya başladı. Mart ayı itibariyle markalar yeni zamlı fiyatlarını duyurmaya başladı.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI ARTACAK

Markalar sıfır otomobil kampanyalarını artan enflasyon ve dolar kurundan dolayı sonlandırmak zorunda kalması ile uzun süredir durağan ilerleyen ikinci el araç piyasası hafiften hareketlendi. Online platformlarda satışlar da arttı.

Sıfır araçlara en az yüzde 10 zam gelmesi ile birlikte araç almak isteyenler yeniden ikinci el araçlara yöneldi. İkinci el araçlara yeniden artan talebin doğrultusunda fiyatlarda zam beklentisi oluştu. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre mayıs ve haziran aylarında ikinci el otomobil fiyatları zamlanacak.

6 AY SATIŞ YASAĞI NE ZAMAN KALKIYOR

6 ay 6 bin kilometre ve ikinci el araçların sıfırdan pahalı fiyata satılamayacak şartı 1 Temmuz 2024'e kadar geçerli. Ticari faaliyet olarak değerlendirilen bireysel satışlar da 6 ay 6 bin kilometre sınırı kapsamına alındı.

Sonraki Haber