Araç alım satımı yapacaklar için önemli gelişme! Artık e-Devlet'ten bakabilirsiniz!

Araç sahipleri ve araç satın almayı planlayanlar için önemli bir karar alındı. Artık, kazaya karışan araçlara ait eksper raporları e-Devlet üzerinden kolayca erişilebilecek. Uygulama devreye girdi. Detaylar haberimizde...

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, eksper raporlarının artık e-Devlet üzerinden görüntülenebildiğini duyurdu. Bu karar, araç alım-satım süreçlerinde şeffaflığı artıracak ve kullanıcıların daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olacak.

YENİ UYGULAMA DEVREYE GİRDİ

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği'nden yapılan açıklamada "Hak sahibi ve/veya vekillerinin ekspertiz rapor örneğinin eksperlerden taleplerine ilişkin İcra Komitemiz ilgili merciler nezdinde gerekli girişimlerde bulunmuş, hak sahibi ve/veya vekillerinin raporlara kolayca ulaşımı temin edilmiştir." ifadeleri kullanılırken uygulamanın 10 Temmuz'da yürürlüğe girdiği belirtildi.

Söz konusu uygulamanın gerçek kişilere ilişkin Trafik ve Kasko sigortalarında düzenlenen eksper raporları e-Devlet üzerinden görüntülenebileceği belirtilirken, "Bu çerçevede hem eksper atama işlemleri hem de eksper raporlarının görüntülenmesi işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Sigortalılar, söz konusu uygulamaya e-Devlet üzerinden Trafik ve Kasko Eksper Raporları Sorgulama adımı takip edilerek ulaşabilmektedir" bilgisi paylaşıldı.

Sonraki Haber