Araç muayenesinde dikkat! Aracınız muayeneden geçmiyor

Araç muayenelerinde sistem yeniden değişti. TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamada araç muayene işlemlerinin artık daha kısa süreceği açıklanırken araçların muayeneden geçmeyeceği koşullar da açıklandı.

Her iki yılda bir zorunlu olan araç muayenesi işlemi için TÜVTÜRK yeni sistemi açıkladı. TÜVTÜRK istasyonlarında yaşanılan mağduriyetleri ortadan kaldırmak adına yeni bir düzenleme yaptığını duyurdu.

77 ŞEHİRDE

TÜVTÜRK 'ün yaptığı duyuruda "Yalnızca seçilen tarih içerisinde bulunan hafta programını görüntüleyebilirsiniz. 77 şehirde bulunmakta olan gezici istasyonlar yalnızca randevu ile hizmet vermektedir." ifadeleri kullanıldı.

Araç muayenesinin sorunsuz ilerlemesini için egzoz gazı emisyon ölçümününü yaptırmanız gerekmektedir. Bunu da yine ya sabit istasyonlarda ya da yetki verilmiş gezici istasyonlarda yapabilirsiniz.

Seyyar araç muayene istasyonları işleri hızlandırmak ve sıra beklememek için büyük kolaylık sağlayacak ancak egzoz gazı emisyon ölçümü yapan başka bir yetkili ölçüm istasyonu bulunuyorsa bu hizmeti seyyar araç muayene istasyonlarından alınamayacak.

Seyyar araç muayene istasyonlarında yalnızca otomobil değil traktör muayenesi de yapılabilecek. Diğer araçlar ise sabit araç muayene istasyonlarında yaptırmak zorunda. 

Kaynak: haber1965.com
Derleme: Aydınlık

Sonraki Haber