Aşçıların sır gibi sakladığı püf nokta! Yoğurtlu köfte tarifi nasıl yapılır?

Harcına atacağınız bir tutam baharat lezzetine lezzet katacak. İşte aşçıların sır gibi sakladığı püf nokta! Yoğurtlu köfte tarifi nasıl yapılır?

Küçükten büyüğe birçok kişinin severek yiyeceği yoğurtlu köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Köfteyi yoğurup şekillendirdikten sonra, pişirmeden önce buzdolabında yarım saat dinlendirirseniz lezzetini arttırmış olursunuz.

YOĞURTLU KÖFTE MALZEMELERİ

600 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
2,5 yemek kaşığı süzme yoğurt
2,5 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1-2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı kimyon

SERVİS İÇİN:

1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

YOĞURTLU KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Köfte için tüm malzemeleri derin bir kaba alın. Güzelce yoğurun.

Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri yarım saat dinlendirin.

Dinlenen köfteleri kızgın yağda kızartın.

Tereyağını eritin toz biber ekleyerek karıştırın.

Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine çırpılmış yoğurt dökün. Kızgın yağı da ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: yemek.com 

Sonraki Haber