'Asgari ücrete 1 Ocak'tan önce zam gelebilir!'

Emekli maaşlarına yapılan zamdan sonra asgari ücretliler umutla yeni bir zam haberi bekliyordu. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Ocak ayı öncesinde ara zam yapılabileceğini iddia etti. Peki asgari ücrete gelecek olan zam ne kadar olacak? İşte uzman ismin açıklamasından ayrıntılar...

2024 yılı itibariyle asgari ücrete yüzde 49 zam yapılmasına rağmen, son 7 ayda asgari ücretin alım gücü geriledi. Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte uzmanlar, asgari ücretle ilgili değerlendirmeler yapmaya başladı.

Emekli maaşlarına yapılan zam sonrası asgari ücretliler de bir zam beklentisi içine girerken, SGK Uzmanı İsa Karakaş, asgari ücret için tarih ve rakam vererek Ocak ayı öncesinde bir ara zam yapılabileceğini ifade etti.

'20 BİN LİRANIN ÜZERİNE ÇIKABİLİR'

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, hükümetten henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, asgari ücrete ek zam konusunda daha fazla erteleme yapılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Karakaş, Eylül ayına kadar asgari ücrete bir ara zam yapılabileceğini, bu zammın 3.500 TL’yi bulabileceğini, yapılması beklenen bu ara zam ile birlikte asgari ücret 20 bin liranın üzerine çıkabileceğini ifade etti.

Sonraki Haber