Asgari ücrette kritik viraj! Pazarlıkların başlayacağı ücret belli oldu...

Milyonlarca çalışanın gözü 2024 asgari ücretinin ne kadar olacağında. Asgari ücret tespit komisyonu görüşmelerini sürdürürken asgari ücret için pazarlıkların başlayacağı ücrette belli oldu.Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın ikinci kez toplanacak. İşte 2024 asgari ücret zammıyla ilgili detaylar...

Milyonlarca çalışan ve vatandaşların gözü kulağı asgari ücret tespit komisyonundan gelecek habere kitlenmiş durumda. Yarın ikincisi gerçekleşecek asgari ücret tespit komisyonunda pazarlıkların başlayacağı ücrette belli oldu. 31 Aralık'a kadar Resmi Gazete'de yeni zam oranının yayımlanması beklenirken, gelecek olan zam yaklaşık 8 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiriyor...

Asgari ücretle ilgili çalışmalar devam ederken asgari ücret tespit komisyonu 18 Aralık Pazartesi (yarın) ikinci toplantısını yapmak üzere bir araya gelecek.

TEKLİF EDİLMESİ HALİNDE MASADAN KALKACAKLAR

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret görüşmelerinde, 14 bin TL civarında hesaplanan açlık sınırının teklif edilmesi halinde, "O zaman masadan kalkarız. Öyle şey olmaz" diyerek net konuşmuştu.

Milliyet'ye yer alan habere göre; ikinci toplantıda rakamların artık masaya gelebileceğini belirten Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, pazarlığın başlayacağı rakamı açıkladı.

Konu ile ilgili konusan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, "Asgari ücretle ilgili minimum yüzde 38 zam üzerinden pazarlık başlayacaktır. Yüzde 38 oranı da 15 bin 734 TL’ye denk geliyor. Buradan başlayıp refah payı şeklinde eklenti olursa yüzde 40-50 arasında yani 16 bin TL ile 17 bin 103 TL arasında olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan komisyonun ilk toplantısının açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği söyleminin üzerinde durmuştu.

Bakan Işıkhan şunları kaydetmişti:

"2024 yılı asgari ücret miktarının, sosyal diyalog ve istişare yoluyla ekonomimizi büyütecek, çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek, istihdamı koruyacak ve artıracak en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız. Bu süreçte temel hedefimiz, hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmektir."

Sonraki Haber