Aşılama oranları endişe yarattı

Hollanda’da çocuklardaki zatürre vakalarındaki artış araştırılıyor. Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) aile doktorlarından, hastalardan boğaz ve burun örnekleri almalarını istedi

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'ne (RIVM) göre, 5 ila 14 yaş arası çocuklarda, özellikle zatürre vakalarının sayısında dikkat çeken bir artış söz konusu. RIVM, artışın daha önce hiç bu kadar büyük olmadığını belirtiyor. Hollanda Sağlık Hizmetleri Araştırma Enstitüsüne (NIVEL) göre, geçen hafta her 100 bin çocuktan 130'u zatürre nedeniyle aile hekimine başvurdu. Kurum geçen yıl bu sayının, zirvenin yaşandığı aylarda 58 olduğunu açıkladı.

Nijmegen Radboudu MC'den pediatrik göğüs hastalıkları uzmanı Peter Merkus, CWZ ve Radboudumc'daki tüm çocuk yataklarının zatürre ve diğer solunum yolu hastalıkları olan hastalarla dolu olduğunu söyledi. Gelderland eyaletindeki Arnhem, Doetinchem ve Tiel gibi diğer hastanelerde de durumun ciddi olduğu belirtiliyor.

SAĞLIK BAKANI: AŞILAMAYI ARTIRMALIYIZ

Hollanda Halk Sağlığı Bakanı Maarten van Ooijen, çocuklarda aşılama oranının düşmesinden endişe duyduğunu söyledi. Van Ooijen, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısından önce "Ne yazık ki bu bir trend. Aşılama oranlarını artırmak için çok daha fazla şey yapılması gerekiyor. Şu anda gerçekten yüksek riskli yüzdelerdeyiz" diye konuştu.

Sonraki Haber