Aşk-ı Memnu meğer mesajı çok önceden vermiş! Aşk-ı Memnu'da şoke eden o ayrıntı...

Yıllar geçse de geniş bir izleyici kitlesine sahip olmayı başaran Aşk-ı Memnu dizisi meğer o mesajı çok önceki bölümlerinden vermiş. İşte dizinin o bölümünde sonradan fark edilen ayrıntı...

Bir dönem Türk televizyonlarına damga vuran "Aşk-ı Memnu" dizisi meğer içinde mesajlar vermiş. İşte üzerinden seneler geçmesine rağmen hâlâ izlenme rekorları kıran Aşk-ı Memnu'nun o bölümündeki şoke eden ayrıntı...

Türk televizyonlarının en çok izlenen yapımlarından biri olan Aşk-ı Memnu, 2008 ile 2010 yılları arasında yayınlandığı döneme damga vurdu. Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanan dizi hâlâ tekrarları ile geniş bir izleyici kitlesine de ulaşmayı başarıyor. "Bihter" karakterine Beren Saat, "Behlül" karakterine Kıvanç Tatlıtuğ, Adnan Bey karakterine ise Selçuk Yöntem gibi çok başarılı oyuncuların hayat vermesi de dizinin başarısının altında yatan tartışmasız bir gerçek.

AŞK-I MEMNU'DA ŞOKE EDEN AYRINTI

"Aşkı Memnu," sadece oyuncuları ve hikayesiyle değil, aynı zamanda görsel estetiğiyle de beğeni toplayan yapımlar arasında yer alıyor. İstanbul'un güzel mekanları, şık kostümler ve özenli set tasarımı, diziyi izlerken izleyicilere görsel bir şölen sunuyordu. Her sahne titizlikle tasarlanmış ve çekilmişti. Dizinin ana karakteri Bihter' in 19. bölümde okuduğu kitabın konusu ise görenleri şoke etti.

Aşk-ı Memnu dizisinin 19. bölümünde Bihter'in elinde gördüğümüz kitap, .R.R. Tolkien’in "Hurin'in Çocukları" isimli eseriydi. Tolkien'in bu eseri ve Halit Ziya Uşaklıgil'in Aşk-ı Memnu eseri arasında ise bir ortak nokta mevcut. Tolkien'in bu eserinde de yasak bir aşk yaşanır ve kadın karakter kitabın sonunda intihar eder. Nitekim Halit Ziya Uşaklıgil'in Aşk-ı Memnu eserinde de aynı son yaşanmıştı. Bihter dizinin final bölümünde intihar etmişti. Aslında 79. bölümde final yapan Aşk-ı Memnu dizisinin Bihter karakteri ile ilgili ipucu 19. bölümde verilmiş olundu.

Kaynak: karar.com

Sonraki Haber