Askeri heyetler Bakü'de buluştu

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim sürerken, Türkiye'deki bazı basın yayın organları, düşünce kuruluşları ve sosyal medya kullanıcıları, "İran Azerbaycan'a saldıracak" iddiası üzerinden ortaya bazı senaryolar koymaya başladı.

Kara propaganda sürerken Bakü'de önemli bir toplantı yapıldı. Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, İran-Azerbaycan Ortak Askeri Komisyonu toplantısı için bu ülkeyi ziyaret eden İran Savunma Bakanı Yardımcısı Tümgeneral Muhammed Ahadi ve beraberindeki heyeti kabul etti. Toplantıda ülkeler arasındaki askeri işbirliğinin gelişmesi beklentileri, bölgesel güvenlik konuları ve diğer konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Azerbaycan-İran Karma Komisyonu üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Hasanov, bu tür toplantıların ikili askeri işbirliğine olumlu katkılar sağlamasını umduğunu ifade ederek, İran Genelkurmay Başkanına selamının iletilmesini istedi.

İLİŞKİLERİ GELİŞTİRME KARARLILIĞI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Toplantıda Karabağ'daki son gelişmeler ele alındı. Hasanov, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başkomutanı İlham Aliyev önderliğinde kurtarılan bölgelerde yürütülen imar ve inşaat çalışmaları hakkında konuştu. Savunma Bakanı, son dönemde Ermeni silahlı kuvvetleri ve Rus barış gücü birliklerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında yasa dışı Ermeni silahlı grupları tarafından gerçekleştirilen provokasyonların sayısının arttığını, bu provokasyonların derhal durdurulduğunu vurguladı." denildi.

Konukseverlik için teşekkür eden Tümgeneral Ahadi de İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Korgeneral Mohammad Hossein Bagheri'nin selamlarını iletti. Ahadi, Azerbaycan-İran ilişkilerinin çok eski tarihi kökenlere dayandığını, karşılıklı ziyaretlerin dostane komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi açısından önemine dikkat çekti.

Bakanlığın açıklamasına göre, Azerbaycan'ın kurtardığı topraklarda yürütülen restorasyon ve inşaat çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren İran heyeti, Ermenistan'ın bölgede istikrar ve güvenliği tehdit edebilecek faaliyetlerinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Sonraki Haber