Askeri yargı yapılanmasında cezalar onandı

FETÖ'nün "askeri yargı yapılanması"nda yer alan ve sözde sıkıyönetim mahkemelerinde görevlendirilen, aralarında dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri eski tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı ile eski albay Muharrem Köse'nin de bulunduğu 18 sanığın cezası Yargıtay tarafından onandı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, FETÖ'nün "askeri yargı yapılanması"nda yer alan ve sözde sıkıyönetim mahkemelerinde görevlendirilen sanıklara ilişkin davanın temyiz incelemesini tamamladı. Yerel mahkemedeki yargılama usul işlemlerinin kanuna uygun yapıldığı, delillerin hukuka uygun şekilde elde edildiği belirtilen kararda, aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların temyiz denetimini sağlayacak biçimde eksiksiz sergilendiği ifade edildi. Yargıtay, dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Muharrem Köse ve Hayrettin Kaldırımcı ile Genelkurmay Başkanlığı askeri savcısı eski Yarbay Ali Müjdat Eski ve Genelkurmay Adli Müşavirliği Ceza İşleri Müdürü eski albay Mehmet Oğuz Akkuş'a "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onadı. Aynı suçtan sanıklar Milli Savunma Bakanlığı Askeri Adalet İşleri Başkanı eski albay Mehmet Ali Almış ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Adli Müşaviri eski albay Mehmet Emin Yapar'ın müebbet hapse mahkum edilmesi kararları da onandı.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan sanıklar eski hakim albay Erhan Ermişoğlu, eski yarbay Seyfi Bulduk ve eski hakim binbaşı İsmail Karataş'ın 10'ar yıl, eski hakim binbaşılar Uğur Aydın, Yasin Akdeniz ve eski Hakim yüzbaşı Nazmi Şengül'ün 8 yıl 9'ar ay, eski savcı yüzbaşı Necmettin Aksoy, eski hakim yüzbaşı Erhan Alp ve eski hakim üsteğmen Mustafa Eruyar'ın 8 yıl 1 ay 15'er gün, eski hakim yarbay Bedrettin Özgür'ün 10 yıl 15 ay, eski hakim albay Şaban Ümit Gül'ün 10 yıl 6 ay ve eski hakim üsteğmen Harun Birol Mert'in 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezaları da hukuka uygun bulundu.

Aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapse mahkum edilen sanık eski hakim yüzbaşı Kani Yolcu hakkındaki mahkumiyet kararı ise eksik inceleme yapılarak hüküm kurulduğu gerekçesiyle esastan bozuldu.

Sonraki Haber