Asla dağılmayan Fellah Köftesi! İşte tam ölçülü Fellah Köftesi tarifi...

Bulgurla yapılan köftenin yoğurt ve muhteşem sosla buluştuğu yöresel lezzet fellah köftesi, arama motorlarında en sık araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki Fellah Köftesi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? Asla dağılmayan nefis fellah köftesi tarifi..

Yöresel yemeklerin tadına bakmayı sevenler tarafından en merak edilen lezzetler arasında fellah köftesi bulunuyor. Adana, Antakya, Mersin ve Hatay'da geleneksel bir yemek olan fellah köftesi, birbirinden farklı tariflere sahip olabiliyor. Kişiye özel püf noktalar ile de unutulmaz bir lezzete dönüşüyor. Peki, fellah köftesi nasıl yapılır?

Şimdi sıkı durun! Sizinle tam ölçüleriyle, kıvamı nefis mi nefis bir fellah köfte tarifi veriyoruz. Akdeniz bölgesinin en sevilen yemeklerinden biri olan bu lezzet, özellikle bol sarımsaklı sosuyla mutluluk veriyor ve tabak tabak yediriyor. Etsiz oluşuyla da ekonomik bir yemek alternatifi. Canınız fellah köfte çektiğinde elinizin gideceği ilk tarif bu olsun.

TAM ÖLÇÜLÜ FELLAH KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Köfte harcı için:

2 su bardağı köftelik bulgur
1/2 su bardağı irmik
3/4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı kimyon

Sosu için:

3 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


TAM ÖLÇÜLÜ FELLAH KÖFTESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Orta boy bir cam kabın içerisine bulguru ve irmiği aktarın. Üzerine sıcak suyu ekleyin.

  2. Karıştırıp üzeri kapalı bir şekilde oda sıcaklığında 15 dakika kadar dinlendirin.

  3. Şişen bulgur ve irmiğinizin üzerine unu, salçayı, tuz ve baharatları ilave edin. Güzelce yoğurun.

  4. Elinizi hafifçe ıslatın. Hazırladığınız köfte harcından minik parçalar alın. Elinizle yuvarlayın ve baş parmağınızla orta kısımlarına hafifçe bastırın.

  5. Hazırladığınız bu köfteleri yayvan bir kabın içerisine aktarın. Üzerine mutlaka un serpin ki yapışmasınlar.

  6. Bu köfteleri hazırladıktan sonra buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. O sırada da sosunu hazırlayın.

  7. Bir tavanın içerisine zeytinyağı, tereyağı ve rendelenmiş domatesleri alın. Domateslerin kıvamı hafif koyulaşmaya başlayınca sarımsakları, tuz ve baharatları ilave edin. Biraz daha karıştırıp bir köşeye alın.

  8. Dolapta beklettiğiniz köfteleri bol suda yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. Ardından sosla güzelce karıştırarak servis edin.

  9. Üzerine çırpılmış yoğurt ilave edebilir, ince kıyılmış maydanoz ile servis edebilirsiniz. 

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber