Ata sporu Alpaguta Bursa'da yoğun ilgi! 2024 yılı, Alpagut yılı olacak

Ata sporlarımızdan Alpagut'un, Federasyon Yönetim Kurulu toplantısı, Bursa’da Metin Karadeniz başkanlığında gerçekleştirildi. Yapılan olağan Yönetim Kurulu toplantısında, Federasyonun 2024 yılının yol haritası belirlendi.

Bursa'da yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Federasyonun 2024 yılı içerisinde yapılması planlanan seminer ve organizasyonların yol haritasını belirledi. Atılımlar adımlar, Alpagut Turan Dövüş Sanatları resmi Federasyon olma yolunda hızla ilerlemesini sağladı.

'TÜRKLERİN DÖVÜŞ SANATINDAKİ YETENEKLERİNİ TANITACAĞIZ'

Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Başkan Karadeniz, “Çatısı altında 5 ayrı branşı barındıran tek dernek federasyonu olan federasyonumuz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın talimat ve mevzuatlarını tamamıyla yerine getirmekten gurur duyuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na resmi federasyon olma yolundaki başvurumuzun inşallah Sayın Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tensiplerine mazhar olacağına inanıyoruz. Bu bağlamda tüm dünyaya Türk'ün öz dövüş sanatlarındaki kabiliyet ve yeteneklerini tanıtacağız.” dedi.

'2024 YILI ALPAGUT YILI OLACAK'

Toplantıya Dünya Alpagut Federasyon Başkanı ve Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Jala Ahmadova , (Kutsan) Vasif Namazov (Alpagut Turan Savaş sanatı kurucusu ve D.A.F. yönetim kurulu başkanı) ve Emil Rahimov (D.A.F. Uluslararası İlişkilerden sorumlu Asbaşkanı) tele konferans yoluyla katıldı. Alpagut sporunun Dünya Türkleri için büyük önem taşıdığını, 2024 yılının tüm Türk Dünyası adına Alpagut sporu yılı olacağını katılımcılar sözlerine ekledi.

Sonraki Haber