Atlantikçi medya her zamanki gibi: Toçka-U'ları görmediler 'Rusya yaptı' dediler

Donetsk'teki Kramatorsk şehrindeki tren istasyonuna atılan füzenin Ukrayna güçlerinin kullandığı Toçka-U taktik füzeleri olduğu açıklanmasına rağmen, birçok gazete Rusya'yı suçladı.

Gar saldırısında ateşlenenToçka-U taktik füzeleri yalnızca Ukrayna Ordusu tarafından kullanılıyor.

Rusya'nın Toçka-U taktik füzelerinin yalnızca Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından kullanıldığı ve Ukrayna'ya silah yardımının durdurulması yönündeki açıklamaları ise birinci sayfalarda yer almadı. Ukrayna'ya yönelik askeri harekâtta Atlantikçi tutum alan medya, her fırsatta Rusya'ya suçlamayı sürdürüyor.

Buça'daki katliamı delil olmadan Rusya'nın yaptığını ileri süren bazı basın organları, 50'ye yakın kişinin öldüğü Kramatorsk'ta da suçluyu hemen ilan etti! Rusya!
Yanişafak, Milliyet, Akşam, Diriliş Postası, Milat, Türkgün ve Yenibirlik gazeteleri; gerçekleri gözünü kapatarak füzeyi Rusya'nın attığını yazdı. Haberlerinde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Rusya'yı suçlayan açıklamalarını veren gazetelerin, Rusya Savunma Bakanlığının açıklamasına gözlerine kapaması dikkat çekti.

RUSYA: UKRAYNA'YA SİLAH YARDIMI DURMALI

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna ordusunun Kramatorsk şehrine gerçekleştirdiği füze saldırısı nedeniyle, Ukrayna’ya silah yardımına son verilmesi çağrısında bulundu. Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Uluslararası toplumu, Ukraynalı oluşumların işlediği suçları tarafsız biçimde değerlendirmeye, onlara silah sevkiyatlarına son vermeye ve Kiev’i kabul edilemez savaş yöntemlerinden vazgeçmeye zorlamaya çağırıyoruz” ifadesine yer verildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, önceki gün yaptığı açıklamada da Ukrayna yönetiminin Kramatorsk'la ilgili açıklamasının doğru olmadığını duyurmuştu. Açıklamada, “Rusya tarafından 8 Nisan'da Kramatorsk şehrindeki tren istasyonuna gerçekleştirdiği iddia edilen ‘füze saldırısı’ ile ilgili tüm açıklamalar bir provokasyondur ve kesinlikle doğru değildir. 8 Nisan'da Rus silahlı kuvvetlerinin Kramatorsk şehrinde herhangi ateş etme görevi yoktu ve planlanmamıştı.” ifadesi kullanılmıştı. Parçaları Kramatorsk tren istasyonunun yakınında bulunan ve görgü tanıklarınca görüntüleri yayınlanan Toçka-U taktik füzelerinin yalnızca Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından kullanıldığı aktarılan açıklamada, "14 Mart'ta Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı 19. Füze Tugayı, Donetsk şehir merkezine benzer bir şekilde Toçka-U füzesiyle saldırmış, olay yerinde sivillerden 17 kişi ölmüş, 36 kişi yaralanmıştı." denilmişti.

ZELENSKİY'NİN O SÖZLERİNİN ÜSTÜNDEN ATLADILAR

Gazeteler Zelenskiy'nin “Rusya'nın savaş alanında karşı koyacak güç ve cesaretten yoksun olduğu için Kramatorsk'ta sivillere saldırdığı” yönündeki açıklamalarını birinci sayfalarından görürken, Yunanistan Parlementosu'nda yaptığı konuşmayı es geçti. Zelenskiy, 1821’de Osmanlı’ya isyan eden ve Mora ile Girit’te on binlerce Türk’ü katleden ve Türkçe’de “Dostluk Cemiyeti” anlamına gelen Filiki Eterya örgütünü şu sözlerle övdü: “Filiki Eterya, burada, Odessa’da kuruldu. Yunan devrimcileri, dün ya bağımsızlık ya da ölüm diyorlardı. Biz de bugün aynısını söylüyoruz. Tıpkı geçmişte olduğu gibi şimdi de Helenizm’in merkezi olan Odessa tehdit altındadır. Bugün Yunanistan ve Ukrayna arasında da bir Filiki Eterya kurulabilir.”

Sonraki Haber