ATM’lerde bir devir sona eriyor! Bayramdan sonra başlıyor

Kurban Bayramı sonrası bankalar ATM'lerden para çekme limiti ile ilgili yeni düzenlemeye gidiyor. ATM'lerde artık bir devir sona eriyor. Bir çok banka 10 ve 20 liralık para giriş ve çıkış slotlarını kapatıyor.

Türk Lirası hayat pahalılığı karşısında değerini kaybederken artık 200 liralar 20 lira gibi olmaya başladı. Bankalarda ATM'lerden para çekmek isteyenler için yeni bir karar aldı.

Nakit sıkıntısı çeken vatandaşlar günlük ATM'lerden çekecekleri para miktarı az olunca her gün para çekmek zorunda kalıyor. Şu anda günlük para çekme limiti 7,500 lira olarak belirlenen bazı bankalar, bu limiti bayram sonrasında 15,000 liraya çıkarmayı planlıyor. Bazı bankalar ise günlük para çekme limitini 10,000 liradan 20,000 liraya çıkarmaya hazırlanıyor.

Uygulamanın önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor.

ATM'lerdeki nakit para talebini karşılamakta sıkıntı çeken bankalar, en büyük banknotun 200 lira olması nedeniyle fiziki para talebine tam olarak karşılık veremiyor. Bankalar 10 ve 20 liralık para giriş ve çıkış slotlarını kapatmaya hazırlanırken bu bölümlere de 200 liralık bankanotlar yerleştirmeye karar verdi.

Sonraki Haber