Avcı sayesinde takımdaşlığı yakaladık

Trabzonspor Abdullah Avcı'nın göreve gelişiyle öyle bir öykü yazmaya başladı ki, bordo-mavililer sezon başında camianın üstüne çöken kara bulutları tamamen dağıtmayı başardı.

Ligin 9'uncu haftası öncesinde mesaisine başlayan Abdullah Avcı'nın işi kolay değildi. Karadeniz ekibi 8 maçta sadece 6 puan toplamıştı ve 17'nci sırada yer alıyordu. Oyuncuların öz güveni sarsılmış haldeydi. Ancak tüm bu dezavantajlara karşın, Avcı'lı Trabzonspor önce toparlandı, sonra da zirve koşusuna başladı.

Abdullah Avcı idaresinde Süper Lig'de 15 maç oynayan bordo-mavililer, sadece bir kez yenildi. 11 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederek hanesine 36 puan yazdıran Karadeniz Fırtınası, 42 puanla 4'üncü sıraya yerleşti. Trabzonspor bu süreçte TFF Süper Kupa müsabakasında da Başakşehir'i 2-1 mağlup edip kupayı müzesine götürdü.

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu ile bordo-mavililerin müthiş grafiğini konuştuk.

'TAKIM OLMA YOLUNDA CİDDİ BİR ADIM ATTIK'

Trabzonspor'un çıkışının Eddie Newton yerine Abdullah Avcı'yı göreve getimesiyle başladığını belirten Sağıroğlu, "Hoca değişimi ile pozitif sonuçlanan bir süreç yaşadık, takım olma yolunda çok ciddi bir adım attık. Takım olgusunu tekrar edindik. Oyuncu kadromuzun kalitesiyle birlikte bu başarı kaçınılmazdı" şeklinde konuştu.

Ara transfer döneminde takıma önemli takviyeler yaptıklarını anımsatan Sağıroğlu, şunları kaydetti: "Hem hocamız Abdullah Avcı'nın kattığı takımdaşlık duygusu, hem mevcut oyuncularımızın kalitesi, hem de ilave ettiğimiz futbolcularla birlikte bu başarıyı normal bir sonuç olarak görüyorum."

Bordo-mavili futbol takımındaki atmosferin nasıl olduğu yönündeki sorumuzu da yanıtlayan Sağıroğlu, "Şu anda elde edilen başarının en önemli etkenlerinden biri oyuncularımızdaki arkadaşlık duygusu ve takımdaşlık" şeklinde görüş belirtti.

'ÜÇ NOKTA ATIŞI TRANSFER YAPTIK'

Trabzonspor'un ara transfer dönemindeki hamlelerini de değerlendiren Ömer Sağıroğlu, şunları söyledi: "Ara transfer dönemleri her zaman sıkıntılı süreçlerdir. Bu dönemde isabetli transferler yapmak çok zordur. Kulüpler ara transfer döneminde mümkün mertebe transfer yapmak istemezler ama bizim yapmış olduğumuz üç nokta atışı takviye, Berat, Bakasetas ve Yunus Mallı, çok güzel transferlerdi. 'İyi ki yapmışız' diyebileceğimiz cinsten transferler oldu."

Sonraki Haber