Avcılar'da iki boş roketatar ele geçirildi: Şüpheli serbest bırakıldı

Avcılar'da düzenlenen operasyon sonucunda bir apartmanın bodrum katında iki boş roketatar ele geçirildi. Operasyon sonucu gözaltına alınan kişi serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir operasyonda Avcılar'da iki boş roketatar ele geçirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, dün saat 20.10’da Denizköşkler Mahallesi’ndeki apartmanın bodrum katında silah olduğunun belirlenmesi üzerine ekiplerin adrese gittiği belirtildi.

İkamette yapılan aramada çuval içinde 2 boş roketatar ele geçirilerek muhafaza altına alındığı kaydedilen açıklamada, “Yapılan kontrolde içinde roket olmadığı, boş law silahı olduğu, geçmiş tarihlerde olay yeri adreste ikamet eden ve eski asker olduğu belirlenen K.U. isimli şahsa ait olduğu tespit edilmiş, şahıs yeni ikamet adresine düzenlenen operasyon sonucunda yakalanmıştır.” ifadesi kullanıldı.

SERBEST BIRAKILDI

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Yakalanan K.U. isimli şahsa yönelik yapılan sorgulamada, eski asker olduğu ve 15 yıl önce anti tank roketatarları hatıra olarak aldığı, önceki ikamet adresinin bodrum katına koyduğu ve orada unuttuğu anlaşılmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs, işlemlerinin tamamlanmasının ardından dosyası ikmalen gönderilmek üzere adli makamlarca serbest bırakılmıştır.

HAVAYA ATEŞ AÇAN 'ÇOCUK' YAKALANDI

Bu arada Avcılar başka bir silah olayına sahne oldu. Araçtan inerek havaya ateş eden yaşı küçük şahıs sanal denetim de yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri işlenen suçların faillerinin tespit edilerek yakalanmasına yönelik sanal devriye çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gerçekleştirilen denetimler esnasında bir şahsın araç içerisinden indikten sonra yanında bulunan tabanca ile havaya ateş ettiği belirlendi. Avcılar ilçesinde yürütülen çalışmaların devamında kimlik bilgileri tespit edilen D.Y.(16) isimli yaşı küçük şahıs Yeşilkent Mahallesinde bulunan evinde yakalandı. Şahsın yapılan sorgulamasında “kasten yaralama” ve “hırsızlık” gibi suçlardan kaydının olduğu tespit edildi. Şahıs hakkında “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” suçundan adli işlem başlatıldı.

Sonraki Haber