Avrupa Avrupa duy sesimizi işte bu Aslan'ın ayak sesleri

Avrupa Fatihi Galatasaray ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor... Lider gittiği Moskova’dan rakibini mağlup edip lider dönmeyi başaran sarı kırmızılılar Avrupa'da ayak seslerini hissettirmeye başladı

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi E Grubu’ndaki 3’üncü maçında da istediği sonucu aldı. Grubun kaderi açısından büyük önem taşıyan karşılaşmada sarı kırmızılılar, 82’nci dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun ayağından bulduğu golle büyük bir zafere imza attı ve 7 puanla grup liderliğini sürdürmeyi başardı. Avrupa’daki ideal 11’inden farklı olarak Moskova deplasmanında Kerem, Morutan, Halil gibi isimleri kulübeye çeken tecrübeli teknik adam, oyunu istediği gibi şekillendirdikten sonra silahlarını son 15 dakikaya girilirken hazırladı ve sonrasında oyuna sürdü. Morutan, Diagne ve Kerem’in oyuna girmesiyle Rus temsilcisinin savunması çaresiz kalmaya başladı. Karşılaşmanın 82’nci dakikasında Morutan harika pasında, Kerem’in yaptığı müthiş koşu golü de beraberinde getirdi ve Galatasaray, Rusya deplasmanından 3 puanla döndü. Sarı kırmızılılar bu galibiyetle büyük sevinç yaşarken pazartesi günü oynayacağı Beşiktaş maçına da moralli bir şekilde hazırlanacak.

DAHA FAZLA ÜLKE PUANI LAZIM

Sarı kırmızılı temsilcimiz, Avrupa Ligi'nde grubunda 3 maçta 7 puan topladı, kalesinde gol görmedi. Galatasaray'ın zaferleri ülke puanına da olumlu yansıdı. Ancak Beşiktaş ve Fenerbahçe'den beklenen katkı halen gelmedi. 19. sırada olan ülkemizin puanı 24,500 oldu. 15. sıradaki Hırvatistan'ın puanı 24,900. 16. sırada Yunanistan, 17'de Güney Kıbrıs ve 18'de Çekya var. Bu ülkelerle de aramızdaki fark fazla değil. Ancak üç takımımızın da başarılı sonuçlar alması gerekiyor. Aradaki ülke takımları da başarılı sonuçlar alıyor. Eğer bu sezonu ilk 15 içinde bitiremezsek 2023-24'te Şampiyonlar Ligi'ne gruplara değil, play-off turuna 1 takım, Avrupa Ligi'ne 0 takım ve Konferans Ligi'ne 3 takım göndereceğiz.

RUS BASININDAN FATİH TERİM'E ÖVGÜ

Önceki akşam isabetli şut atamadan Galatasaray'a mağlup olan Lokomotiv Moskova, gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı. Rus medyasından takıma eleştiriler gelirken, Fatih Terim ve öğrencilerinden övgüyle bahsedildi. Russianrt, Terim'in oyuncu değişikliklerine dikkat çekerek, 'Fatih Terim, bazı as oyuncularını yedek bıraktı. Morutan, Diagne ve Kerem'in oyuna girmesi maçı değiştirdi. Morutan hamlesi dönüm noktası oldu. Lokomotiv Moskova'nın Terim'in hamlelerine karşılık vermesi zor oldu. Galatasaray üçlü stoperli yapıya geçince işler Lokomotiv için iyice terse döndü.' dedi. Kommersant ise, 'Kerem Aktürkoğlu, oyuna girdikten sonra Moskova defansının hatalarını kolladı. Morutan'ın asistinde ofsayt çizgisini hesapladı, Rybus'tan sıyrıldı ve Guilherme'yi avladı.' ifadelerini kullandı.

7 maçtır Avrupa kupalarında kaybetmeyen Galatasaray bu kulvarda da önemli bir istatistiğe imza attı. Sarı-kırmızılı ekip en son 2009'da 11 Avrupa maçında üst üste kaybetmemişti.

AVRUPA’DA GOL YEMEYEN 5 TAKIMDAN BİRİYİZ

Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde 3. hafta maçları oynandı. Geride kalan maçların ardından 3 turnuvada gol yemeyen sadece 5 takım kaldı. Galatasaray da kalesini gole kapatarak önemli bir başarıya imza attı. Kalesinde gol görmeyen diğer takımlar; Bayern Münih, Juventus, West Ham ve Gent oldu.

Sonraki Haber